Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Hrvati - nacija jalnuških diletanata i prodanih duša

Prenosmi jednu svoju diskusiju sa facebooka. Ukoso su komentari mojih fb prijatelja, plavom bojom moje.


Ovo je sa zida jedne grupe. Neznaš jel bi se smijao il' plak'o

"Cijena STRUJE u državi, majke ti, ka da je 3 puta opasala zemaljsku kuglu pa onda dođe meni u šteker. I vele: "Štedi struju!"...da u 10 navečer palim veš mašinu?...bem ti mater i
europskom standardu. Dok Europa spava ja da palim veš mašinu? I još da imam veš
mašinu, neg đubre kad pređe na centrifugu, moram je zajahat ka bika...inače uteče. Zadnji put sam lega na nju, bubrege mi odvalila. I što sad, da lježem po njoj oko ponoći kad baca prvu vodu? Da spavam na njoj? To standard? Kilovat košta ka da ga brodom lovilo pa u hladnjači dovezlo meni kući.
A voda? P***a im materna, non stop seru na tevejcu da smo među prvim zemljama po količinama vode...a i njoj cijena ka i struju...ka da cijev ide do Mjeseca, pa i njega opasa 3 puta i onda nazad na Zemlju pa meni u kuhinju. Da si pišam sam u usta, to mi jedino riješenje.
Cijena benzina? - Eno ga u Venecueli, litra manje od 20 lipa. Da dobro čitate, litra benze manje od 20 lipa. Kod nas 11 kuna. Kažu KRIZA. A mamu vam j***** što je Venecuela u drugoj galaksiji pa nema veze sa istom onom zemaljskom kuglom koju 3 puta opasa struja iz mog štekera!?!?!?! Vele: "Štedi na benzinu!"...većgodinu dana vozim u leru nizbrdo...što sad da ugasim auto?
Cijena povrća? Eno vidio sam papriku po 30 kuna kila. Ja ne znam. Gdje raste ta paprika? - na stablu od banana? Gdje u p***i maternoj da može biti 30 kuna. Nek je još i mljeveno meso 50 kuna kila....i eto ti punjene paprike za ručak po cijeni od 2 miliona kuna/komad. Vrijedi ka građevinsko zemljište na Hvaru. Bem te živote. Kad su j*****e jagode bile jeftinije od paprike? Kad? Kad je kila banana bila jeftinija od jabuka? Eeeeeej - jabuka! Pa bem ti mater i jabukama, gdje i one rastu? - pod zemljom i to na dubinama većim od 3 kilometra pa ih valjda vade usput kad naftu traže?"

Meni uopće nije duhovito. Pretužno je, jer opisuje jedan tipičan mentalitet malog seronje, koji se na sve žali. Preskupa struja, preskupo meso, preskupe veš mašine, preskupe jabuke, e ali njegova plaća je eto jeli premala...

uopce se ne bi slozio... "tipicni mali seronje" u Hrvatskoj vecinom jedva imaju 3000kn... to je 100kn dnevno kroz misec... a od toga triba platit stanarinu, rezije, a i hranu, dok kila paprike, od koje se ne mozes najest, a kosta 30kn... znaci, 30% dnevnice "tipicnog malog seronje" je sugava paprika... a do posla nek mu triba 20kn goriva svaki dan, to je jos 20% njegove dnevnice... otislo 50%, a nije platia ni rezije, ni stanarinu, ni obuka se, ni najea se, ni napia se, ni opra se, ni platia tehnicki za auto, ni ratu kredita za auto (jer, budimo realni, danas neces dobit posa ako nemas auto, busevi, vozni red i prilagodba nikog radniku nikog ne zanimaju)... znaci, Zorane, smatram da to nije pravi pogled na situaciju, i da je cak uvredljiv, i to jako... moje misljenje samo, kao i to sto smatram da covik koji je to pisao govori o sasvim realnoj problematici, samo u malo karikiranom izdanju...

Bah. Imaju točno ono, što su zaslužili. Umjesto da se bore za svoja prava, ljube šefovima guzice. Ne vjeruju jedni drugima, "svaki za sebe a samo Bog za sve", čak i kad se pokrene nekakva karikatura radničke ili građanske akcije, gledaju kako će svoje drugove zajebat i tza sebe osobno nešto postići. Ako im kažeš da bi se trebali zainteresirati za društvenu borbu i političko organiziranje, pa da se stvori neki društveni pokret koji bi mogao iznjedriti jednog Chaveza (kad već spominješ Venezuelu), ismijat će te kao zadnjeg kretena, što u takve gluposti vjeruješ, jer je li svi ONI su lopovi (točno, jer svi MI smo lopovi i glasat ćemo za lopove, poštenje je hendikep). Padaju na svaki demagoški trik koji im političari, mediji i moćnici iza njih bace, od pokvarene europske birokracije, preko lijenih učitelja kojima naravno treba skresat plaće, do nacionalne euforije oko Blanke ili Gotovine, samo da se ne bave nečim ozbiljnim, recimo razmišljanjem. Treba malo priviriti recimo u povijesti Venezuele, pogledati koliko je bilo štrajkova, prosvjeda, poginulih i premlaćenih radnika u borbama protiv kapitalista, da bi na tom valu izrastao jedan Chavez, koji može dobiti izbore. Naši radnici cmizdre čim ih gazda mrko pogleda, galamit će na vođe sindikata a neće sami osnovati sindikat jer im gazda eto ne da. A benzin je gotovo besplatan npr. i u Saudijskoj Arabiji, gdje je feudalni režim - što je zajedničko Venezueli i SA? Naravno, domaća nafta. Mali seronja je za jeftin benzin, osim naravno ako slučajno radi u rafineriji ili na pumpi, mali seronja je za rezanje plaća prosvjetarima osim naravno ako je sam prosvjetar, mali seronja je naravno za otpuštanje ljudi iz lokalne birokracije osim ako sam ili neko njegov/njezin ne radi u lokalnoj birokraciji, mali seronja je za jeftinu papriku osim naravno ako sam uzgaja papriku... Tako nam je kako nam je, jer imamo svi zajedno točno ono, što smo zaslužili.

Post je objavljen 03.12.2012. u 08:28 sati.