Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

XV. Vukovarska adventske svečanosti

Vukovar, (IKA) – Vukovarske adventske svečanosti, 15. po redu pod geslom "Vukovar – svjetlo baštine" održat će se od 2. do 23. prosinca te će biti posvećene obnovi kulturne baštine Vukovara. Organizatori svečanosti su Gradski muzej Vukovar, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom i Franjevački samostan uz potporu Grada Vukovara, Vukovarsko srijemske županije i Ministarstva kulture RH.
Svečanosti će biti otvorene na I. nedjelju došašća 2. prosinca. S početkom u 17 sati u crkvi sv. Filipa i Jakova održat će se prigodni program "Vukovar – svjetlo baštine" u kojem sudjeluju Katedralni mješoviti zbor, Đakovo, Ženska pjevačka skupina "Snaše", Klakar, Dječje amatersko kazalište Bonokaz, Vukovar, VIS Damjan, Vukovar i HGKUD Dunav, Vukovar, te glumci Vjekoslav Janković, Sandra Lončarić Tankosić i Ivan Čaćić. Iz crkve biti proneseno ulicama grada o dvorca Eltz gdje će u 18 sati početi program "Tradicijski običaji od Adventa do Božića". Prvu adventsku svijeću upalit će gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. Također će biti otvorena izložba dječjih radova "Kulturna baština Vukovara" u organizaciji vukovarskih škola i vrtiće, te filatelistička izložba sakralnih motiva u organizaciji Hrvatskog filatelističkog društva Vukovar. U 19 sati u dvorcu Eltz bit će otvorena i izložba božićnih tradicijskih jela i slastica uz zajedničko blagovanje.
U srijedu, 5. prosinac u 19 sati u organizaciji Galeriji Oranžerija dvorca Eltz bit će otvorena izložba slika akademskog slikara "Josip Leović 1885.-1963.". Organizatori su Galerija likovnih umjetnosti Osijek i Gradski muzej Vukovar.
U organizaciji Društva Naša djeca Vukovar u četvrtak 6. prosinca u 16 sati u dvorcu Eltz bit će doček sv. Nikole.
Na drugu nedjelju došašća 9. prosinca svijeću će upaliti kulturnjaci u obnovi Vukovara. Program počinje u 19 sati u Hrvatskom domu scenskim prikazom "Božićni kolačić" u izvođenje vrtića Vukovar I. Centralni objekt Skupine Pčelice i Vjeverice. U ovom prigodi održat će se i koncert klasične glazbe Hrvatskog komornog orkestra.
U srijedu 12. prosinca od 10 sati u dvorcu Eltz održat će se pedagoška radionica za vrtiće o izradi božićnih ukrasa u decoupage tehnici. Na istu temu radionica će se za osnovne škole održati u dvorcu Eltz u četvrtak 13. prosinca.
U organizaciji udruge Vukovarski dobre volje program će u petak 14. prosinca s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu predstaviti MKD "Braća Miladinovci", Osijek.
Večer šansone – koncert na dar u organizaciji Hrvatsko-francuskog društva Split održat će se u subotu 15. prosinca u 17 sati u dvorcu Eltz.
Na treću nedjelju Došašća 16. prosinca svijeću će upaliti mladost Vukovara. U 19 sati u crkvi Sv. Filipa i Jakova održat će se javno snimanje koncerta HRT-a "Tiha noć u Vukovaru". U programu sudjeluju Tamburaška filharmonija i Mješoviti zbor Glazbene škole Požega, te Lidija Horvat Dunjko, Sandra Bagarić, Tvrtko Stipić, Danijela Pintarić, Boris Ćiro Gašparac, Vlatka Kopić-Tena, Klapa Grdelini, Slavonske Lole, Golubići Vukovar i VIS Damjan, Vukovar.
Božićni koncert Zbora HGKUD-a Dunav održat će se u petak 21. prosinca u 19 sati u Hrvatskom domu. Gosti će biti Ansambl "Zlatne godine", Velika Gorica.
U subotu, 22. prosinca u 19 sati u Hrvatskom domu održat će se godišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Vukovar "Vukovaru na dar".
Na posljednju nedjelju Došašća 23. prosinca u 19 sati u dvorcu Eltz održat će se program "Razgovor s glumcem", a svijeću će upaliti član HDDU Vlatko Dulić.

Post je objavljen 01.12.2012. u 23:58 sati.