Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Štrajk, ne...



.

Štrajk, ne...
Jutros sam se probudila odlučna reći; - ŠTRAJKU- NE!, sindikalistima; - Svi ste Vi KUNST! Kumst je danas šutjeti.
Čitam rezultate istraživanja portala MojaPlaća.hr nastalih analizom podataka o plaćama iz protekla tri mjeseca 2012. godine (rujan, listopad i studeni).
...“ Plaće u državnim tvrtkama više za 3% od prosjeka U protekla tri mjeseca prosječna hrvatska plaća iznosila je 5.501 kunu što je za 0,7% niže nego u prethodnom razdoblju. Međutim, pribrojimo li neto plaći bonuse i božićnice, tada je visina prosječne plaće 5.601 kunu. U posljednja tri mjeseca muškarci su u prosjeku imali 9% višu plaću od žena, što je manja razlika nego u pretprošlom tromjesečju kada je razlika iznosila 11%... Knjigovođe zaposleni u državnim tvrtkama imaju 8% višu plaću od onih u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu, dok zaposleni u javnoj i lokalnoj samoupravi imaju 16% višu plaću od zaposlenih u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu. Zaposleni na radnom mjestu administratora, u državnim tvrtkama imaju 3% više plaće od svojih kolega u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu. Razlika je još veća kod zaposlenih u javnoj i lokalnoj samoupravi - oni imaju 5% višu plaću od zaposlenih u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu... Kada se usporedi visina plaća po državama koje sudjeluju u istraživanju, prosječne plaće u Hrvatskoj su najviše. Kako bi usporedili plaće prema državama, uzeli smo u obzir prosječne bruto plaće izražene u eurima. Hrvatska ima 15% višu prosječnu plaću od Slovačke, 14% od Mađarske te 5% višu prosječnu plaću od Češke. U odnosu na Bosnu i Hercegovinu, Hrvatska u prosjeku ima 39% višu plaću, a ta razlika još je izraženija u odnosu na Srbiju (77%)“...
Ma koliko štrajkači imaju pravo dići glas za svoja „pisana“ prava, moraju shvatiti da se iza brda valja Grčka. Ova država ne stvara nova dobra. Nema više tekica. Života na dug. Nema para ili ih ima na krivom mjestu. Ali nije daleko dan kada će prosvjetari, državni službenici, zaposlenici u agencijama i javnim poduzećima, svi ovi koji se danas kurče, lažni umirovljenici, zaslužni sabornici, suočiti se definitivno sa sudbinom današnje poražene radničke klase. Što prije shvate to bolje.


Vrijeme, vreme, vrime je otrežnjenja. Pij malo, pij dobro. Dobro jutro, Hrvatska!



Post je objavljen 29.11.2012. u 10:29 sati.