Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nasikolaci

Marketing

Kinder milch schnitte



SASTOJCI

Potrebno:
5 jaja
5 žlica brašna
1 žlica vanili šećera
2 velike pune žlice kakaa
na vrh noža prašak za pecivo
5 žlica šećera

Krema:
250 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix (učvrščivač za šlag)
2 velike žlice tekućeg meda
1 vanili šećer ili limun šećer

PRIPREMAze=5>PRIPREMAze=5>PRIPREMAze=4>PRIPREMA

1. Bjelanjke istuci u snijeg.Žutanjke izmutit s šećerom,dodati brašno,kakao i prašak,i miješati dok se dobije glatka smjesa.Dodadti 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa,zatm sve izliti u ostatak bjelanjka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.

2. Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh (onaj iz pećnice).Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta.Ostaviti da se hladi i prerezati na pola.Znači biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada.Ne rezati kao za tortu po sredini!

3. Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti šlag dodati van šećer i med.Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim,staviti u hladnjak na 2-3 sata.Rezati u obliku onih pravih.Bidkvit je tanak,krema je u tankom sloju.Po želji se može peći u manjem plehu,onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti veću količinu šlaga,da budu deblje.

4. U kremu i biskvit se može staviti limun šećer umjesto vanili šećer (ili za kremu pola vrećice limun šećera,pola vanili).

wave

Post je objavljen 29.11.2012. u 08:39 sati.