Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/geoterma

Marketing

Spajanje kamina na podno grijanje

Za tu operaciju dao sam kod prijatelja napraviti specijalni kotao volumena 9 litara od inoksa i obojao ga u crno kotao je prislonjen na zadnju stranu ložišta i spojen sa cirkulacionom pumpom na STEB 300 čija automatika to podržava.


Photobucket

Probno zagrijavanje kotla pokazalo je temperaturu i do 120 stupnjeva , normalno praznog , uobičajeno je bilo 65-80 sasvi dovoljno.


Photobucket


Ložište je obzidano sa lijeve strane šamotnom ciglom koja se sasvim dobro zagrije do granice izdržljivosti dodira , procjenjujem 55-60 stupnjeva , a sa desne strane prema plazmi sa Ytongom debljine 10 cm i ta strana ostaje gotovo hladna bez obzira koliko intenzivno ili dugo ložimo kamin . To sam upravo želio postići .Čitavi prostor oko kamina osim strane prema šamotu iznutra je obučen u aluminijski lim debljine 1,5 mm da reflektira toplinu zračenja .
Zadnja strana prema nosivom zidu obučena je u Ytong debljine 5 cm, kako bi se zid zaštitio od pregrijavanja. Sve je ljepljeno fleksibilnim ljepilom i do sada nakon mjesec dana loženja nema nikakvih pukotina.


Photobucket


Strana obložena šamotom , radovi u toku.

Photobucket

Šmot je poravnat fleksibilnim ljepilom.

Photobucket


Položaj kotla u odnosu na ložište.

Photobucket


Povezivanje kotla izvedeneo je ermeto spjnicama bez gumenih dijelova i lemljenja , a na fotografiji se vidi i dovod svježeg zraka iz podruma limenom cijevi 100x 70 mm.


Photobucket






Post je objavljen 26.11.2012. u 23:00 sati.