Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

21.stoljeće...






21.stoljeće...
Jutros sam se probudila. Prvo što sam pitala Tukca bilo je; jesam li u 21. stoljeću? U krevetu si! 22.11.2012.! Odgovor je bio doista transparentan. Meni jasan i prihvatljiv. Za svaki slučaj tvrdnju je potkrijepio guranjem mi u ruke „ljepšeg pogleda na život“ dobrodošlicom na stranice „21. stoljeća“, nove dnevne tiskovine u Hrvata. Dok cijeli svijet bježi od papira i novosti servira preko ekrana, monitora, Denis Kuljiš i nezaposleni hrvatski novinari otkrili su prostor gdje će nas uvjeravati kako živimo u ljepšem svijetu. Pravog vlasnika tiskovine otkrivamo na 2. i 3.-oj stranici gledajući što se nudi u butigama i centrima „Konzuma“(?).
Na face-u objavljuju naslovnicu:- Vjerujmo u Hrvatsku! U tisak šalju izmjenjenu stranicu bez te vjere, u međuvremenu fra Jozo Zovko postaje „direktor“ na Floridi, Mandžukić nestaje, a tema dana, ljepši pogled na život nam pružaju Iva i Boško Balaban s naslovom „Ponovno u zagrljaju“ nakon čak tri i pol mjeseca razdvojenosti. Nema Gotovine, nema Linića, Karamarka, Čačić je tek na 11.-oj strani, nema Dastina Hofmana „Diplomca“i naših diplomaca policajaca...samo Dragovićka, Romano Bolković, na face-u bloger Ribafish...Novina koja obećava „ljepši pogled na život“ za svega jednog medu, pet kunića. Na žalost novina koja u jednom danu izgubi „vjeru u Hrvatsku“ izmjenom naslovnice i uvodnog komentara glavne urednice ne ulijeva povjerenje te sigurnost u ostvarenje njihovih želja.
Bumo vidjeli koliko će dugo trajati njihova šetnja „Po Tkalči gor po Tkalči dol“.
Možda netko dočeka i peti nastavak „portreta umjetnika u mladosti (1.) Ive Sanadera“ iz pera Denisa Kuljiša. Vertikala i gromada hrvatskog novinarstva se ne predaje.
Samo se ja predajem nakon prvog broja „21. stoljeća“. Mede bacam u kutijice humanitaraca koji će nekomu činiti „ljepši pogled na život“ umjesto vlasniku „Konzuma“.

Vrijeme, vreme, vrime je za ljepši pogled na život. Operirajte mrenu!





Post je objavljen 23.11.2012. u 14:04 sati.