Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teobaldinteatar

Marketing

ODBROJAVANJE




Photobucket



21.



Photobucket




Dragi moji voljeni blogeri… sigurno se pitate zašto vam tako tepam… pa baš vas želim pitati: znadete li vi koji je danas datum? Naravno da znate, danas je 21.11.2012. I što to znači?

Još samo mjesec dana do smaka svijeta! Godinama se već ističe taj famozni datum i eto - za mene je već počelo odbrojavanje!

Prije par godina bila sam zaokupljena idejom da trebam početi pripreme za spašavanje sebe i svoje obitelji. Prihvatljiva mi je bila ideja da se opskrbimo hranom vodom, lijekovima i odjećom i da krenemo nekamo u visoke planine, da nađemo sklonište i počnemo se polako prilagođavati novom načinu života. No tu moju ideju odmah je osujetio moj muž B, inače kruti realist! Rekao mi je da nek ne ludujem, da od smaka neće biti ništa. Za njim se poveli i ostali u obitelji… i ja ostala sama u svojoj namjeri i to mi odjednom nije više imalo smisla.

Baš ovih dana, kod nas su po cijeli dan magle, nigdje sunca, sve sivo i sumorno i još koji ovakav dan bi me mogao dotući!. A smak svijeta – ako se i preživi, još godinama se neće moći vidjeti sunce i tko uopće želi živjeti u takvom sumornom svijetu… sve kada bi sve drugo i bilo ok… a ne bi!

Nekako u zadnje vrijeme sam se pomirila sa sudbinom, rekla sam što bude biti će… svima, a ne samo meni i uhvatio me neki čudni mir. I gledam, ljudi oko mene uopće se ne uzrujavaju. Uopće ne znam kaj je svima (svi voze u suprotnome smjeru)!

Baš neki dan nađem se na kavici sa svojim prijateljem Maurom i kao obično, razgovaramo o svemu i svačemu i ja mu velim kako se približava taj datum… i pitam ga što on misli. On veli da baš nije siguran u vezi smaka, ali da je poprilično siguran da će uskoro početi Treći svjetski.
Pitam ga kako će dočekati taj 21.12. Veli, najvjerojatnije doma, pošto živi sam sa starom, a ona je stara i luda i ne želi nikamo iz kuće, a on je ne može ostaviti samu, onda će i on doma biti sa njom… najvjerojatnije gledati televiziju. (!)

No, evo danas na ovaj datum, počinjem sa odbrojavanjem, pomalo me hvata panika, ali opet u sebi mantram: neka bude što bude…
Samo, sada me muči jedna druga stvar, kako dočekati taj događaj… nije baš razlog za slavlje… prije oproštajka! Trebalo bi se nekako oprostiti sa dragim ljudima, a i sa životom. Ne pada mi ništa drugo na pamet, nego da se obločem kao deva, napušim se, pustim muziku do daske… ove moje omiljene stvari… i tako u tom transu dočekam taj doom trenutak, to okretanje zemljinih polova ili što već bude.

Eto, sada sam počela sa tim odbrojavanjem…

A vi, kako ćete vi dočekati 21.12.2012.?



Photobucket



pe 400



Photobucket




Post je objavljen 21.11.2012. u 21:07 sati.