Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

NERETVA PROSLAVILA SLOBODU GOTOVINE I MARKAČA

Image and video hosting by TinyPic

Diljem doline Neretve jutros oko 9 sati krenula su klicanja, pljesak, veselje, a po prometnicma su se mogli čuti zvuci sirena oduševljenih vozača. Crkvena zvona su zvonila nekoliko minuta bez prestanka.

U Metkoviću su i vozila hitne pomoći i mogih drugih službi upalila svoje zvučne sirene da bi proslavili oslobađajuću presudu za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača za sve točke optužnice za koje su bili optuženi.

Mnogi su bili zbunjeni kada su čuli ili pročitali da su oslobođeni za sve točke,ali da se ne spominje točka 3 optužnice.
No generali su već u prvom stupnju bili oslobođeni za tu točku, pa drugostupanjski sud nije ni trebao spominjati tu točku.

Iako malo tko zna, ova presuda je možda spasila Hrvatsku i od potencijalne financijske propasti. Naime da je prošla teza o udruženom zločinačkom pothvatu, Republika Hrvatska bi srpskim izbjeglicama možda morala platiti svu štetu nastalu u Oluji, a koja se mjeri u milijardama.

Iskreno govoreći, malo tko je očekivao ovakav ishod, ali se ipak pokazalo da Međunarodni kazneni sud za zločine počinjene na područje bivše Jugoslavije pomno razmatra svaku optužnicu i tijek postupka.

Zasada su iz Hrvatske pravomoćno osuđeni Hrvati samo u 2 slučaja za Oluju, ali po hrvatskom pravosuđu, no nije im se sudilo kao da su počinili ratni zločin, već kao za "obična" kaznena djela

Jedna osoba je danas rekla "Gotovina je oslobođen, još samo da se lopovi koji su pljačkali ovu državu (naveo je ime i prezima par njih, ali ih nećemo navoditi jer su postupci u tijeku) osude i možemo reći da se vratila vjera u pravni sustav"


Post je objavljen 16.11.2012. u 12:54 sati.