Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nezaposlena-doo

Marketing

U POTRAZI ZA NOVIM IDENTITETOM

Ujutro, kad odvedem klince u vrtić i školu vratim se kući te uz kavu i doručak pregledam dnevnu ponudu posla. To je ritual. Prvo na stranici HZZ-a pročitam ponude iz četiri kategorije (Društveno-humanistički stručnjaci, Umjetnici, stručnjaci u kulturi, Učitelji, profesori, Ekonomisti, pravnici, administrativci). Moja prijateljica to naziva proširena pretraga. Potom se prebacujem na portal Moj Posao, a dva-tri put tjedno zavirim i na stranice posao.hr i zivotopis.hr. Pronađem li kakav natječaj kopiram ga i spremim u za to već odavno otvorenu mapu.



Nešto kasnije, perući suđe ili mašući usisavačem maštam o tim novim mogućnostima. Bilo bi fora biti srednjoškolski profesor. Obožavam pubertetlije i sigurno bi dobro kliknuli. U zbornici bi nedostatak sindikalne svijesti kompenzirala empatijom i dobrom voljom, a slabu plaću nadjačala bi spoznaja o sigurnosti posla i dugi godišnji. Ili copywriter. Oduvijek pišem. To je ono čime se bavim. Sigurno bi se snašla u nekoj marketinškoj firmi, na raskrižju između želja vlasnika i tražitelja usluge. Iako šteta silnih godina školovanja, ne bih se osjećala promašenom ni kao voditeljica nekog ureda. Telefon, spajalice, fotokopirka... Ako poslodavac nije baš osobiti gad (a i takvog sam preživjela na posljednjem poslu), ostaje mi dovoljno čista glava za neke samostalne, kreativne iskorake...



U trenutku kada moj nezaposleni identitet prilagodim novom natječaju, napišem molbu, priložim životopis i tražene dokumente te odjurim na poštu. Na putu već razmišljam o razgovoru s mogućim poslodavcem jer uistinu ne postoji valjani razlog da ne uđem u užu konkurenciju. Nikada nisam poslala molbu za posao u kojem ne bi bila uspješna, nikada još nisam poslala molbu za posao s kojim se baš nikada nisam susrela. Ne radi se o subjektivnom doživljaju. O tome svjedoči moj životopis i rezultati koji su provjerljivi. Pa ipak, u ova četiri mjeseca bila sam na samo jednom razgovoru. I zato me čudi mail koji sam danas dobila od portala MojPosao. Evo što piše:

Prema kriterijima pretrage koje ste odabrali, MojPosao vam dostavlja svježe poslove koji bi vas mogli interesirati:
Glazbenik-student / nastavnik (m/ž)
Vidovnjak / Medij / Iscjeljitelj / Astrolog (m/ž)
Cvjećar (m/ž)


Istina, još uvijek se sjećam one pjesmice Do, nam želi dobar dan, katkad imam dobru intuiciju i stvarno obožavam suncokrete, ali i dalje mi se čini da je tu netko nešto krivo shvatio. S obzirom da je MojPosao uspješna firma, a ja sam nezaposlena – problem je vjerojatno u meni.




Post je objavljen 13.11.2012. u 12:09 sati.