Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mimajeponovoubedu

Marketing

Jednom kad je dosta.

. Shvaćaš li bol koju drugima nanosiš, tom svojom nepromišljenošću i lošim humorom? Riječi koje govoriš okrutne su i teške, a ne smiješne. Misliš li zaista da me sve što kažeš ne može povrijediti, da sam ja samo nedodirljiva djevojka bez osjećaja, bez emocija?
. Nikada te nije bilo briga, bez obzira na sve što si mi govorio. Ali ja neću trpjeti tvoje maltretiranje. Ja nisam tvoja igračka. Ja sam osoba, od krvi, od mesa. Imam um i imam misli, imam osjećaje i imam duh. A ti ga samo želiš slomiti.
. Nisi ništa bolji od mojih neprijatelja. Zapravo, čak si i gori, jer od tebe te stvari nisam očekivala. Takvu grubost. Takvu... Mržnju prema meni.
. Radiš li to iz osvete? Ili si zaista toliko glup? Prečesto se te stvari događaju u kratkim razgovorima koje vodimo da bi to bila slučajnost. Ti si vuk u koži ovce. Ti si demon s licem čovjeka.
. Ne znam što sam vidjela u tebi. Je li me privukla tvoja djetinja glupost? Ili je to bila samo tvoja laž? Jesi li me prihvatio takvu kakva jesam zato što si mislio da je sve samo šala, bezvezna furka koju furaju klinci koji žele biti posebni, ili nisi shvaćao stvari koje sam ti govorila, makar si se pravio i nisi htio ispasti glup?
. Ružan si. Ne mislim na fizički izgled, već na ono što je unutar tebe. Ta tvoja sebičnost koja te osljepljuje samo me tjera da se odmaknem od tebe, stvorim zid u koji te nikada neću pustiti.
. I zato ne volim suprotni spol. Jer mislite da smo mi djevojke samo lutke koje valja pokupiti prije no što nas pokupi netko drugi, a onda staviti na policu da izgledamo lijepo i budemo vaši trofeji. Smatraš da samo zato što sam tvojih godina, mislim jednako glupavo kao i sve moje vršnjakinje. Da ću se zaljubiti u tebe čim mi se nasmiješiš i kažeš svoje ime, da ću svoje srce iščupati iz svojih prsa i dati ga tebi, onako krvavog, dok još kuca, dok će u tvojim rukama prestati kucati i istrunuti, jer se više nećeš htjeti o njemu brinuti?
. Moje srce je samo moje. Silom pokušavaš ući u njega. Silom mi ga želiš oduzeti. To je zlo i sebično. To je bolno i tužno. Praktički sam osjećala te tvoje šape kako kopaju po mojim plućima, dok sam se prevrtala i borila protiv tvoje surove snage. Bol, vrisak, miris krvi. To je bilo u našoj vezi. Ne ljubav. Nje nikada nije ni bilo. Njoj tu nije čak ni bilo mjesto.
. Prisilio si me na ovo, kao i svaki tvoj prethodnik. A ja sam mislila da neće biti tako i zato sam ti dala šansu, u želji da se sve razvija polako. Da nešto bude. Da nešto proizađe. Bila sam naivna, ali manje naivna od tebe. Patila sam prije. Sad više neću. Nikada neću dopustiti nekome da me na takav način maltretira i manipulira, neću, jer mi je dosta toga!
. Slušaj, vuče u ovčjoj koži! Odlazi od mene. Odlazi iz mog života! Tjeram te kroz vrijeme i prostor, svemir i dimenzije! Ja nisam budala koju ćeš ti vući za nos, ja nisam obična mala žrtva kojoj treba spasenje! Ja sam samu sebe spasila i neću ti dopustiti da mi to oduzmeš! Jer ti si nesposoban držati konce svog života, a kamoli konce mog! A kamoli mene!
. Ja sam slobodna i imam svoja krila! Imam svoju maštu i svoje prijatelje, i tu leži prava ljubav, ljubav koju tebi nikada neću dati, jer je ne zaslužuješ, a nikada ni nećeš. To je poklon, to je dar koji ti nikada neću dati, jer ona je moja, i ja ću je dati onome kome ja želim, a ne onome za koga se očekuje da ga dam.
. Makni to svoje ružno lice s mog ekrana. Smrad tvoje blizine zamućuje mi vid, a toga mi je dosta! Tvoja mržnja mi ne treba. To je poklon koji mi ne treba, a poklanjaš mi ga napretek. To je poklon koji ja neću primiti. Ne želim.

Post je objavljen 11.11.2012. u 13:59 sati.