Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrzenicadvd

Marketing

Intervencije izvan djelovanja DVD-a Hrženica u 2012

Uz sve aktivnosti vezane uz obilježavanje 140 godina humanog rada DVD-a Hrženica koje je svečano obilježeno krajem mjeseca svibnja, vatrogasna postrojba DVD-a Hrženica vrlo aktivno sudjelovala je u provođenju redovne djelatnosti, odnosno zaštite od požara na području djelovanja utvrđenog procjenom ugroženosti i planom zaštite od požara za područje Općine Sveti Đurđ. Uz 7 intervencija vezanih uz požare i 5 intervencija vezanih uz ispumpavanje vode članovi operativne postrojbe DVD-a Hrženica sudjelovali su i na tri vrlo velike intervencije izvan područja našeg djelovanja.

Dana 23.7.2012. godine operativna postrojba DVD-a Hrženica od VOC JVP Varaždin prima dojavu o potrebi izvanredne dislokacije i ispomoći snaga županijske intervencijske postrojbe na gašenju velikog požara u Crikvenici. Na intervenciju se odazivaju dva člana postrojbe Mirko Stančin i Miro Horvatić. Prilikom dolaska u Crikvenicu, u ranim jutarnjim satima članovi postrojbe raspoređeni su na prvu crtu obrane kuća od katastrofalnog požara. Sve kuće su obranjene.











Dana 12.8.2012. godine u večernjim satima operativna postrojba DVD-a Hrženica od VOC JVP Varaždin prima dojavu o potrebi izvanredne dislokacije i ispomoći snaga županijske intervencijske postrojbe na gašenju velikog požara u dolini Neretve. Na intervenciju se odazivaju tri člana postrojbe Mirko Stančin i Goran Čanaki i Ivan Debelec, te u 22:00 sata kreću sa postrojbom županijske intervencijske postrojbe. Članovi postrojbe u dolini Neretve odnosno u Kuli Norinskoj proveli su tri dana u spašavanju okolnih naselja od velikog požara.



















Požar-Komin, Kula Norinska from Ivan Debelec on Vimeo.



Posljednja u nizu velikih intervencija odrađena je prilikom velike poplave u mjestu Šemovec. S obzirom da je i Hrženica na rijeci Dravi na sreću kod nas nije bilo opasnosti od nabujale rijeke. Dana 6.11.2012. operativna postrojba DVD-a Hrženica od VOC JVP Varaždin prima dojavu o potrebi ispomoći prilikom izgradnje zečjeg nasipa u mjestu Šemovec. Na intervenciju se odaziva 5 članova operativne postrojbe Stjepan Novak, Miro Horvatić, Josip Hižak, Goran Čanaki i Boris Crnković. U popodnevnim satima pridružuje im se i Mirko Stančin.
















Post je objavljen 08.11.2012. u 18:09 sati.