Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Pedale...

.



Pedale...
Jutros sam se probudila na biciklu. Nema tog boga koji bi me skinuo s njega. Osim svojom voljom. Vrtim pedale. Pedaliram. - Ki Kutle, što bi rekla Seke Odak. Meže. I dok okrećem pedale znam da jesam. Dakle, postojim. Stati znači nepovratno pasti. Za razliku od mene premijer Milanović trči. U gaćama engleske nogometne repke. Čvrsto po zemlji i opalom lišću s drveća u Maksimiru. Na žalost ne osjeća kako zemlja diše. Kako uzdiše. Kako krošnje šume. Na čemu je Linić nije mi poznato. Na 25 (posto, cm...)? Opačićka se ne može načuditi ideji da bi njen minimalac mogao spasiti džavu. Ista je stvar i sa Čačićem. Mlađahni ministar gospodarstva čudi se što nema projekata spremnih za realizaciju. U zemlji gdje „vlada organizirani nered“ po riječima Darka Mihajlovića moguće je da i ON samozvani „četverostruki doktor nauka“, knjigovođa ima dijagnozu za stanje u zemlji ali i terapiju. Kod knjigovođe je uvijek dva plus dva četiri, osim ako mu se ne naredi. Za medije to više nije interesantno. Njih više interesira kako to da jedan Srbin vidi ono što ostatak zemlje ne želi vidjeti.

Čuda nema. U čuda ne vjeruju ni političari ni mafija. Čuda se događaju drugima. U Međugorju. Martinje je. Ima li tko trijezan u državi? Ima li tko budan, osim mene?
U Hrvatskoj po drugi put ubijaju narodne heroje, zar ne? Nada Dimić, Rade Končar, Gredelj, Lavčević, Ivo Lola Ribar, Viktor Lenac...
Obama, drugi put.
Uvijek ima drugi put.
Najteže je naći treći.
Na pedalama ki*Kutle, ki* Kerum...


Vrijeme, vreme, vrime je poplava. Plavuše (cile) naprijed ostale stoj!



Post je objavljen 07.11.2012. u 08:30 sati.