Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

MECE: LEGE vs MEĐIMUREC 3 : 0 (b.b.)




Nakon nekoliko nesuglasica i verbalnih sukoba te na kraju konzultacija sa najbližim suradnicima, najbolji trener, igrač i predsjednik kluba pronašao je formulu dobrih rezultata, a po novom i recept za briljantne, koherentne i zaokružene predstave. LEGE su u Mecama, na grandioznom stadionu, odigrali svoju najbolju utakmicu u posljednjih sedam dana te su lakoćom i bez stresa ubilježili 3-0 pojedu i dostojno ispraćeni na zimski odmor ovacijama 36 oduševljenih navijača koji su kao na rock-koncertu dozivali ljubimce na bis, te ih molili da nastave i preko zime sa druženjima, igrama, kuhanjem kojekakvih delicija u enormnim količinama, ispijanjem Tasinog vina i na kraju začinjeno druženje partijom vrhunskog belota.

Možda ne totalni nogomet, ali svakako apsolutnu dominaciju i kontrolu demonstrirali su LEGE u prvom poluvremenu današnjeg dvoboja s gostima iz čudnog sela. Do prednosti su stigli nakon što se gostujući libero Vujić popiknuo na tenisku lopticu doletjelu sa susjednih teniskih terena i vratio prekratku loptu svojem vrataru Nevisti koji je bio upravo prekratak za najbržeg igrača Lega, dakako i najboljeg trenera i izbornika, koji je ovu nesmotrenost gostiju kaznio pogotkom. Tih 1-0, međutim, tek je stidljivo reflektiralo odraz viđenog na terenu. Zgodna prednost za LEGE zapravo bi se bolje prevodila kao krajnje podnošljiv minus za podređene goste.

Baš kao što je i najavio, trener, predsjednik i najbolji igrač se u Mecama ponovo predstavio šampionskim gardom, s puno autoriteta su njegovi izabranici stisnuli suparika u obruč I posjedom lopte lomili goste kao vjetar grančice. Izbornik je već poslovično izmiješao špil (Iža i Vujić su počeli umjesto najavljenih Jadre i Marija) što u globalu nije škodilo momčadi. Njezin je pozitivan bioritam animirao i publiku, koja je samo sporadično zaboravljala veličati najboljeg trenera, igrača i predsjednika, a ostatak meča glasnom podrškom nosila LEGE. Premda nije sastavljen od nogometnih pikzibnera, gostujući tim se mogao pohvaliti samo jednim opasnim bijegom Bulića koji je zaustavio kapetan Dumba prekršajem za žuti karton.

Prednost LEGA bila bi puno opipljivija da udarac pod prečku, iz punog trka, najboljeg trenera, igrača i predsjednika na startu meča nije zaustavio gostujući golman nadljudskim, gotovo nevjerovatnim naporom ili da Ilija nije jednom za milimetar zakasnio na ubačenu loptu, a drugom zgodom sebično prokockao šansu na rubu peterca.

U grandioznu priliku da zaključi utakmicu lansiran je Vinko u 57. minuti, otresao se pratnje stopera te sam istrčao pred golmana, no isti je pročitao njegovu namjeru. Pokazalo se da je riječ tek o odgodi egzekucije jer je već nakon dvadesetak sekundi loptu u mrežu spakirao najbolji trener, igrač i predsjednik kada je s ruba peterca dočekao odbijanac poslije Kovinog udarca.

Do kraja meča napadi LEGA u više su navrata prerastali u opsadu peterca, najbolji trener, igrač i predsjednik je pogodio gredu, loptu su gostujući stoperi izbijali s gol-crte itd. I kada je sudac u prolazu dobacio da je do kraja još samo dvije minute. Najbolji trener, igrač i predsjednik uzeo je loptu prošao Kolara, Hrca, Darija, proigrao Dumbu koji mu pod pritiskom Franje vraća loptu a ovaj je već u prijemu gura Vujiću kroz noge te obilazi Zvoneta lakoćom, kao da ga nema, ostavlja loptu, Oreču, koji otresa kuma Bulića ko vlažnu krpu i kroz Jadrine noge asistira najboljem treneru, igraču i predsjedniku koji unatoč Kurtinom požrtvonom klizećem startu matira golmana zadivljujućom lakoćom.
3 : 0 za momčad najboljeg predsjednika, trenera i igrača. Jako dobro popodne u Mecama.
P.S.
Iako sve zvuči idilično dogodio nam se nečuven, nikada do sada doživljen propust. Čobanac je kasnio punih 20 minuta. No ne brinite, pokrenuta je istraga i krivci će snositi posljedice kako se ovako što nikada ne bi ponovilo.
P.S.2
Sudio je Brec koji je smetao svima, lopta ga je pogodila pet puta, sa igračima obje ekipe se redovito sudarao, svirao je nepostojeće prekršaje, očigledna zaleđa nije. Na kraju je dobio batina od obje ekipe, no nije se bunio jer je za suđenje inkasirao 150 Eura i ponudio se da opet sudi. Bez obzira na maru.


Post je objavljen 22.10.2012. u 21:19 sati.