Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

PRIOPCENJE POVODOM STRAJKA PROSVJETNIH RADNIKA

Vilim Ribic i njegov sindikat nemaju moralnu legitimaciju za prosvjede. Nema alternative stednji ali i pravnoj drzavi.

Prosvjed sindikata prosvjetnih radnika krenuo je kada su dirnuti njihovi interesi. Taj isti sindikat na celu s njegovim predsjednikom pozvao nas je svojevremeno da se zajednicki odupremo organiziranoj pljacki Hrvatske odvjetnicke komor. Taj isti sindikat i njegov predsjednik su brzo usutkani vjerojatno zahvaljujuci lobiranju protivne strane .

Umjesto da se ovaj sindikat i svi ostali zauzmu za funkcioniranje pravne drzave, koje je pretpostavka za svaki gospodarski oporavak, oni se iskljucivo bore za vlastite interese, a ne znaju da su njihovi interesi sastavni dio interesa svih gradana Hrvatske. Hrvatska drzava i svi njezini gradani su zrtva pljackaskih odvjetnickih tarifa i dugotrajnosti sudskih postupaka. Pravosude zbog dugotrajnosti postupaka krsi ljudska prava stotinama tisuca gradana i onemogucava gospodarski razvoj. Medu njima su razumije se i mnogobrojni gradani koji su clanovi sindikata.

Pozivamo sve clanove sindikata i druge gradane da otkazu poslusnost vodstvu i izaberu celnike koji ce zastupati politiku koja omogucava sveukupno rjesavanje nagomilanih problema u Hrvatskoj, a ne samo parcijalnu borbu za svoje interese. U suprotnom ce posljedica biti definitivni bankrot drzave i drustva.

S druge strane aktualna vlada nema moralnu legitimaciju za daljnju vladavinu, jer isplacuje astronomske otpremnine clanovima vodeceg politickog establismenta. Slucaj bivseg celnika Croatia osiguranja to najbolje pokazuje. Hrvoje Vojkovic je dobio otpremninu od 7,5 milijuna kuna na osnovi menedzerskog ugovora kojeg je Sanaderov Nadzorni odbor zakljucio a Milovanovicev Nadzorni odbor odobrio isplatu otpremnine od ca. 2 000 prosjecnih mjesecnih placa!! Predstavnici aktualne vlasti odustali su od pobijanja "ugovora", a njihov Nadzorni odbor "amenovao" isplatu otpremnine od 7,5 milijuna. Sindikati se s pravom pitaju kako su osiguravaju sredstva za multimilijunske ostete politickim celnicima, a prosvjetni radnici moraju trpjeti smanjenje placa.

Opci interesi se u Hrvatskoj svuda zapostavljaju, a kontinuitet zla se nastavlja.

JURIS PROTECTA

Jedan komentar:
Juris Protecta pre dobro zapaza manjkavu narav danasnjih strukovnih sindikata . Njihovi uski interesi, koji su kao pravilo kontra interesa cjelokupnog drustva samo vode iz jednog zla u gore. Nekadasnji progresivni borci, kojeg je obiljezavao jedan nerazvijeni klasni sustav , danas su tek na njegovom repu, i sto ih bez drugog uvrstava u reakcionarne snage, kojima jos jedino preostaje prebrojavanje stabala ignorirajuci pojam i znacaj sume.
Jures protecta , zagovarajuci neku „Pravnu Drzavu“, svjesno ili ne,takodjer se ovdje svrstava u taj skup Partecipe Crimini.
Zagovaranje bilo kakve drzave u vremenima kada se njen promovitelj globalnog kapitala vec drugo stoljece posma osipa u svojim krvavim svjetsko osvajackim ratovima, ekonomskim krizama, kulturoloskim i etickim, idejno polititickim i vjerskim srozavanjem, ne samo njenih proizvodnih snaga, vec i ljudske vrste kao i cjelokupnog eco planetarnog sustava.
Tamo gdje jednom zakaze tektonsko drustvena nuznost za jedan revolucionarni preokret,kao sto se dogodilo suvremenom covjecanstvu na mimolazenju imperativnih zahtjeva znanstvenog socijalizma devetnajstog stoljeca , tamo, odnosno globalno ovdje, vi mozete sada izvoditi neke racunske operacije do njenih infinitusa, sve da ostanete tamo gdje ste i poceli sa onom idiotskom racunalnom tablicom sto polazi od stanovista da su dva plus dva jednako pet.
Jer, "pravna drzava ", jedna je od najvecih drustvenih podmetala, koja pretendira da provlaci svoj perpetum mobile u povijesni infinitum.


Post je objavljen 15.10.2012. u 12:50 sati.