Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novac

Marketing

Mislio sam da me ništa ne može iznenaditi, a kad tamo... :)

Dragi posjetitelji, ostao sam osupnut ovime što se sada dogodilo i tu priču jednostavno moram podijeliti s vama :) Dakle priča je iz Hrvatske, Zagreba. Upravo sam želio naručiti ručak i nazvao sam catering Kvatrić. Često naručujem od njih i do sada nije bilo problema. Međutim kako sam vegetarijanac i ne jedem meso, želio sam naručiti blitvu, krokete, rižu i salatu (ukupno 51 kn) da bi mi djelatnica s druge strane rekla: ne dostavljamo priloge! Ja ljubazno odgovaram da meni to nisu prilozi ponavljam da sam vegetarijanac i molim ih da mi dostave. NE! Kažem možete li mi dati šefa ili nekog da popričam jer ne mogu vjerovati da mi ne žele dostaviti ručak. Daje mi na telefon drugog gospodina koji samo kao papagaj ponavlja priču o NEdostavi priloga. Kažem da ću platiti dostavu posebno ako treba (to funkcionira kod normalnih poduzetnika poput Rubelja ako naručim za premali iznos) no jednostavno ne žele dostaviti.

Pitam ga jeste li vi vlasnik?

Kaže da nije te ga zamolim broj od vlasnika jer i dalje ne vjerujem da vlasniku nije stalo da zaradi novce. Dobivam broj od gazde, objašnjavam situaciju i on meni opet kako oni ne dostavljaju priloge. Pitam ga: ali ZAŠTO ne dostavljate priloge? Nema odgovora. Jednostavno zato jer ne dostavljaju. Ja ponavljam priču i pokušavam mu dočarati situaciju: znači ako uzmem Margaritu za 33 kn to ćete mi donjeti, a sve ovo za 51 kn nećete? On potvrdi. Onda sam mu na kraju rekao da ne vjerujem kako netko ne želi zaraditi novac i da je ovo priča za novine.

Ukratko ja sam prvi koji bi inače bio na njihovoj strani jer volim pravila i znam da nije dobro raditi izuzetke pogotovo ako ste veća tvrtka, ali ovo pravilo je presmiješno. Puno je bolje ograničiti iznos dostave na recimo 30 kn ili 50 kn pa čak i posebno naplaćivati dostavu ako su kupci spremni platiti ju (ja jesam) nego ovako paušalno nešto proglasiti prilogom (meni je to jelo) i ne dostavljati. Svi nešto kukaju kako su teška vremena i nema se love a s druge strane ima i nekih koji ne žele lovu i kojima kupac nije na prvom mjestu.

Post je objavljen 11.10.2012. u 14:18 sati.