Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Đakonsko ređenje palotinca fra Ivana Kuterovca SAC

Mons. dr. Valentin Pozaić, pomoćni zagrebački biskup je u nedjelju 23. rujna 2012. u crkvi BDM Kraljice apostola u Zaprešiću zaredio za đakona fra Ivana Kuterovca SAC iz zajednice Družbe katoličkog apostolata – palotinaca.

U euharistijskom slavlju sudjelovali su roditelji, rodbina ređenika, redovnice, prijatelji i ostali vjernici.

Prije početka misnoga slavlja sve je pozdravio domaći župnik p. Vinko Sudar SAC. Misno slavlje i ređenje je predvodio mons. Pozaić koji je prigodnom homilijom pozvao fra Ivana na vjerno služenje i čuvanje riječi Evanđelja, da Evanđelje navješćuje bez straha, te da ne zaboravi riječi svetog oca Benedikta XVI da je svećenik dar Kristove ljubavi.

Uputio mu je i molbu da vjerno živi u tom Kristovom zagrljaju. Pozdravne riječi na kraju misnog slavlja mons. Pozaiću i narodu je uputio župni vikar p. Jozo Ivić SAC posebno upućujući vjernike da mole za svećenička i redovnička zvanja, jer kakve svećenike, redovnike, pa čak i biskupe izmolimo, takve ćemo i imati.

Fra. Ivan Kuterovac SAC rođen je 6. svibnja 1982. god. u Vinkovcima gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U zajednicu palotinaca stupio je 2002. god., a novicijat je obavljao u Vinkovcima i Zaprešiću. Nakon novicijata 2007. god. započeo je studij na palotinskom teološkom fakultetu u Vallendaru u Njemačkoj. Vječne zavjete položio je 2009. god., a 2012. je diplomirao teologiju u Vallendaru. Đakonsku pastoralnu službu obavljat će u Njemačkoj.

Martina Kikić

Post je objavljen 24.09.2012. u 13:01 sati.