Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Prelat zaredio tri nova svećenika

Tri učitelja s dugogodišnjim iskustvom nastave, dvojica iz Španjolske i jedan iz Meksika, zaređeni su od biskupa Javiera Echevarríe u nedjelju u svetištu Torreciudad.

Novi svećenici su Baltasar Moros, 48 godina, rođen u Valenciji u Španjolskoj, Meksikanac René Adrianensés, 37 godina, i José María Esteban, 43 godine, iz Madrida.

U svojoj propovijedi, biskup Javier Echevarria je pozvao sve "živjeti vrlo dobro Godinu vjere koju je proglasio Benedikt XVI. za sljedeći listopad." Navodeći riječi Pape, prelat Opusa Dei naglasio "da je neizmjeran dar taj da svećenici ne zastupaju samo Crkvu, nego i cijelo čovječanstvo."

Biskup Echevarria potaknuo je nove svećenike da slave liturgiju s velikom pažnjom, i da "budu vrlo odani rimskom papi, ma tko on bio."

Podsjetio ih je da je "kroz općinstvo svetih, gdje god da se nađemo, možemo poslati čistu, zdravu krv - duhovnu pomoć koja proizlazi iz života dajući krv Kristovu za cijelo čovječanstvo."

Sva trojica novih svećenika učili su nekoliko godina u školama kojima upravljaju vjernici Prelature uz pomoć suradnika i mnogih drugih ljudi. Novi svećenik iz Meksika, René Adrianensés, učio je 13 godina u "Dječjem gradu", u Monterreyu. René je sam pohađao ovu školu s još tisuću učenika, koja nudi obrazovanje za djecu koja dolaze iz obitelji s ograničenim mogućnostima.

Izvor: Opus Dei

Post je objavljen 21.09.2012. u 10:11 sati.