Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rijecki

Marketing

... VE - bacari




Bacaro je vrsta jednostavne venecijanske konobe, gdje se more nać širok izbor vina, snack hrane i grickalica. U Veneciji se nije izgubila gastronomska tradicija po konobama ili ostariama, tako da se more gustati i uživati u tipičnim predjelima takozvanim cicheti, (od lat. ciccus-malen), uz dobru čašu vina-ombreta ili spritz.

Bacaro je opremljen spartanski, rustikalno, a tradicionalno ga frekventiraju vencijani, za biti i piti u društvu.
Naziv dolazi po bogu vina, „Baco“ ili prema drugoj teoriji od "far bacara," venecijanski izraz za slavlje.
Nekad su se bacari zvali vinogradari i vinari, koji su dolazili u Veneciju s bacvama vina koje su prodavali na P.zzi S. Marco, uz cichete-mali obroci-snack. Čaša vina koja se pila, zvala se je "sjena", jer su prodavaoci vina slijedili sjenu zvonika kako bi zaštitili vino od sunca.

Najčešći „chicheti-stuzzichini“- mali obroci - grickalice su: pohani bakalar, sušene rajčice, masline, razne mesne okruglica, kroketi, hobotnica, raznjici przenih kozica, sipice na roštilju, sardine u soar, razni crostini, prženi inćuni, puno mini sendviča, i povrće na zaru.

Setajuci z noge na nogu prema p.zzi S.Marka, srest cete podosta bacara, ne okljevajte uci, cijene su pristojne sve kosta jedan-dva eura. Iako je tesko oduprijeti se tentaciji, nastojte ne navaliti i najesti se vec u prvom, jer ako niste posjetili barem tri-četiri...
















Post je objavljen 19.09.2012. u 21:39 sati.