Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Fra Zvjezdan Linić u Ugostiteljskoj školi u Rijeci

Poznati franjevac održao duhovnu obnovu za učenike i profesore.

Rijeka, (IKA) - "(U)gosti na doručku" naziv je projekta Ugostiteljske škole u Opatiji koja je 13. rujna ugostila fra Zvjezdana Linića. Poznati franjevac i voditelj duhovih seminara održao je duhovnu obnovu za učenike i profesore koji su se natiskali u jednu od učionica. Mladima je poručio da budu apostoli oslobođenja od svih ovisnosti i negativnosti. Potaknuo ih je da svjedoče ono što vjeruju i ono što uče na vjeronauku, da se oslobode pesimizma, malodušnosti i agresivnosti i da ne upadaju u zamke droge i alkohola. Nakon poticajnih riječi fra Zvjezdana, mnogi su učenici i neki profesori pristupili i osobnom blagoslovu.
"Nema ljepše nego s duhovnom obnovom i pjesmom započeti novu školsku godinu. Fra Zvjezdan je naš prvi ovogodišnji gost u već uhodanom projektu "(U)gosti na doručku", rekao je ravnatelj škole Damjan Miletić. Podsjetio je da su u protekloj godini gosti na doručku bile mnoge poznate osobe, među kojima Predsjednik Republike i neki ministri. "S fra Zvjezdanom nam je započela ova sezona, i to je početak koji nam daje nade i snage da ovu godinu damo sve najbolje od sebe." Posjet fra Zvjezdana organizirala je vjeroučiteljica Maja Šimičić koja je učenike i ranije vodila ne njegove duhovne obnove.
Doručak za gosta i druge uzvanike pripremili su učenici škole, a na meniju su se našli specijaliteti primorskog kraja. Učenici su također uredili i stol te profesionalno servirali pribor i posluživali hranu. Bila je to vježba za sve njih, od kuhara do poslužitelja i stručno su ju odradili.

Post je objavljen 13.09.2012. u 22:10 sati.