Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

U SUBOTU BLAGDAN GOSPA ŽALOSNE NA BOBAJU IZNAD MATIJEVIĆA

Na malom brdu Bobaj iznad Matijevića 15. rujna u subotu, održat će se u 17.00 sati misno slavlje povodom blagdana Gospe žalosne ispred istoimene kapelice (ukoliko vremenske nepogode ne onemoguće održavanje mise na otvorenom)

Od 16 sati par svećenika će ispovijedati, a od 16.30 će se moliti krunica.

Župnik župe Bagalovići don Augustin Radović pozvao je vjernike cijele župe, ali i Neretve da prikažu svoje zavjete Gospi žalosnoj. Obzirom da je početak nove školske godine, Gospa žalosna je uvijek prigoda da velik broj djece sudjeluje u blagoslovu nove školske godine.

Svake godine više stotina vjernika iz župe Bagalovići, ali i iz cijele Neretve na taj dan od ranih jutarnjih sati hodočaste na malo brdo iznad Matijevića ispunjavajući svoje zavjete i učvršćivajući svoj vjeru pa se tako i ove godine uz dobro vrijeme očekuje velik broj vjernika.

Kapelica Gospa žalosna (još nazvana i Gospa od 7 žalosti) je izgrađena navodno sredinom 19. stoljeća kao zavjet jedne žene, mještanke Matijevića kojoj su se rađala mrtva djeca. Nakon izvršenog zavjeta ostala djeca su joj se rađala bez problema.
I danas tijekom godine mnogi ljudi svoje zavjete prikazuju upravo na Bobaju u okružju prirode, u tišini šume gdje mogu dobro sabrati svoje misli.

Svake godine par stotina vjernika iz cijele Neretve na taj dan od ranih jutarnjih sati hodočaste na malo brdo iznad Matijevića ispunjavajući svoje zavjete i učvršćivajući svoj vjeru.

Prema vremenskoj prognozi vrijeme u subotu popodne će biti promjenjivo, pa je očito da će mnogi svoju odluku o evnentualnom odlasku na misu donijeti u zadnji trenutak

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 13.09.2012. u 20:47 sati.