Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Početak nove sezone KMNL-e "Ivan Pavao II."

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije započeo je s novom sezonom Katoličke malonogometne lige "Ivan Pavao II.", u ponedjeljak 10. rujna, misnim slavljem koje je u sjemenišnoj kapeli u Splitu predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

U propovijedi je nadbiskup na tragu evanđelja govorio okupljenima o pronalasku smisla životnog puta, usporedio ga je s nogometnom igrom i ciljem postizanja gola, pogotka kao ostvarenje željenog cilja.

"Cilj nogometne igre ne smije postati cilj života. Prelazak lopte preko crte u nogometu je kao prelazak preko crte u traženju životnoga cilja, a to jest pronalazak Isusa Krista koji nerijetko u životima ljudi ostane neprepoznat. Upravo ovo natjecanje mladima mora biti put k tom cilju", naglasio je nadbiskup Barišić.

Na kraju euharistijskoga slavlja okupljenima se obratio novi predstojnik Ureda za mlade mr. don Mihael Prović. "Kroz ovu malonogometnu ligu potaknuti papinskom Notom s pastoralnim smjernicama za Godinu vjere pokušat ćemo ostvariti cilj ove lige, a to je da kroz nogometne susrete, duhovne obnove te druge sadržaje koje ćemo organizirati, rastemo u vjeri te postajemo zreli članovi Katoličke crkve koji će svojim životnim poslanjem biti uzori vjere u današnjem svijetu".

Izazio je želju da, uz sav žar igre i želje da se pobijedi, ipak pobijede najbolji. Na pobjednički tron ove lige popet će se samo oni koji daju svoj maksimum trčeći za loptom kao složna ekipa poštujući pravila igre, a na pobjednički tron Kraljevstva Božjeg popet će se svi oni koji budu igrali za Krista, Crkvu i Kraljevstvo Božje".

Voditelj KMNL-e Mladen Jurić upoznao je sudionike lige sa sustavnom natjecanja i najavio natjecateljsku sezonu koja započinje u srijedu, 12. rujna, na terenima Nadbiskupskog sjemeništa. Ovogodišnja liga ima 26 župnih momčadi od kojih se 12 natječe u prvoj ligi, a 14 se natječe u drugoj ligi. Sve vijesti o KMNL i pastoralu mladeži u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji mogu se pratiti na web stranici.

Izvor: IKA i laudato.hr

Post je objavljen 12.09.2012. u 16:54 sati.