Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potravljemoje

Marketing

još jedno čudo u sinju: andrija vučković od žice pravi katedrale!

une dane oko velike gospe i alke namirijo se ja u sinju na jednoga osobitog umitnika. nema van toji čoik nikake titule akademske nije ni vakulteta završijo posve običan cetinjanin. isti ja.
a kako san nabasa na toga majstora i ko je on ustvari?


Image and video hosting by TinyPic


iša san doli ispod pijace put alke kad vidin nigdi slive strane tabla obavist: tute izlaže samouki umitnik andrija vučković, sve je izradijo od varene žice.

ma jeste li vi čuli za takoga umitnika? od varene žice! nit je slikar nit je kipar nit je od oni umitnika šta pišaju po trgu...božesačuvaj.
ovi naš umitnik je ka san banijo na vrata čita niki molitvenik u ćoši pa san ga malo omejo u tomen. sveta nika duša iskren i naravan čovik. sve je on meni objasnijo kako je on sa aparaton za zavarivanje i komadin žice napravijo svoje katedrale, alkare, svete mutive ka šta je isus na zdencu, gospa sinjska i slične.
ja san se zabezeknijo jer nisan zna da niko more bit toliko umitnički udaren da od žice čini taka čudesa! a andrija ih bome načini.
i ko god je tute povirio odma bi se zakrstijo kad bi mu dila vidijo.
ali nije čovik akademik pa ga ne cinu koliko bi tribalo. niki su imućni obetali da će ga vinancirat da još veća dila napravi. on je časnik u penziji a sa ton penzijon ne more pokrivat svoje umitničke troškove.
a zaslužijo je andrija da ga uzme koji mecena pa da njegov talenat iziđe na vidilo po cilome svitu. katedralu je za papu napravijo al neće pratri da odnesu svetom ocu jer andrija nije poznat pa se boje da bi papu podcinili s daron samouka umitnika.
a ja van kažen, pitaće i papa za andriju. kadli tadli.

živijo mi moj andrija i bog te blagoslovijo.




Post je objavljen 06.09.2012. u 21:30 sati.