Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Tužna sudbina rudara u Carboniji, pobratimu Labina. (Glas Istre,3.9.12.)

Kao da je mentalni sklop suvremenog covjeka sazdan na Satanovom Trojstvu, baziran uglavnome, na laznoj povijesti, na kontaminiranim ideologijama i na opce obmanjujucim religijama.
Nadirajuci drustveni sustav korporativnog kapitala, utemeljen isklucivo na sticanju viska vrijednosti , koji stvara jednu novu biolosku vrstu Planete, a koja posve napusta svoje proizvodjacke evolutivne stecevine, na kojima je sazdano cjelokupno covjecanstvo, i tendenciozno siri vlastiti opstanak na parazitskim temeljima nerada. Medju njenim prvim zrtvama zatice se covjekovo duhovno stvaralastvo kao umjetnost.
Post industrijska era, tako potiskuje takodjer cjelokupnu proizvodjacku covjekovu narav. Komputerizacijom dostize vrhunac bezglave manije za apsurdnim gomilanjem materijalni dobara nekolicine svjetski pomahnitalih novih Faraona. Slijedi, ne samo rudarstvo koje se istjeruje na svjetske ulice, vec se pauperizira kompletna proizvodjacka covjekova narav. Skitnicarenje tako postaje nova pojava globalnog nomadstva u potrazi za svojim elementarnim opstankom, sto direktno utjece na covjekovu devalvaciju kao takvog.Pretvoren u svoju drustvenu nus pojavu, preostaju mu nadnaravne halucinacije obmanjujucih religija. Povijesnog iskopavanja i pretvaranja svoje stvaralacke naravi u herojske epove , kao i, ostranjenje iz pravnih kodeksa klasno moralnog sklopa, on ponovo ozivljuje svoje naravne instinkte. Iz zagubljenih proizvodjackih svojsta, transcendentira u otimaca, teroristu, nasiljnog anarhistu, cime se farsno pojednacuje , kao zrtva,sa svojim predatorom.



Post je objavljen 03.09.2012. u 14:09 sati.