Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potravljemoje

Marketing

odočašće nanoge majci božjon bistričkoj

još me bolu noge od odočašća šta je bilo u subotu. je ne znan da li je ko od vas čujo za velikogoričko zavitno odočašće majci božjon bistričkoj. ako nije saću mu ja pripovidit o čemu se tute radi.


Image and video hosting by TinyPic



kad je bijo oni nesritni rat domovinski i kad je agresor bijo s topovin tute oko velke gorice i kad su granate sijane oko grada undašnji je župnik velike gorice a sad blagopokojni don josip frkin zavitova župu majci božjon bistričkoj da će vodit narod svake godine u mariju bistricu na odočašće zafale samo da ona sačuva goricu od sotonskog razaranja.

i tako je i bilo. u goricu nije pala niti jedna granata a gorički župnik povede prve godine stotinu župljana nanoge u bistricu da se zafali majci.
druge godine povede još i više župljana koji su sa križen na čelu kolone i krunicon u rukon gazili dugu i tešku stazu.
broj odočasnika je resta svake godine tako da u zadnji desetak godina nije bio manji od dvi iljade!
u subotu je bilo oko dviipo iljade kaže pulicija šta je pratila kilometarsku kolonu virničkog puka. a ove godine dade bog kišu koja je nakon duge suše blagoslivala zemlju i same odočasnike veći dijo puta. ali neka do gospe su svi sritno stigli. samo je jednu ženu na kraju puta odvezla itna pomoć jer je bila iznemogla pa je klonila. daće gospa da bude dobro i povrati se od slabosti.

na koncu tija bi pofalit primjer našoga župnika frkina šta je ima petlje izać prid gospu s takin zaviton i od toga napravit ništo čudesno. ponosan san šta mogu svake godine s obitelji sudilovat u tome odočašću jer se tute svi ćutimo kodasmo braća. mučimo se patimo a mogli smo ostat kokuće i neić.

šta nas je to podiglo iz udobnosti i potiralo na kišu i dugo odanje?







Post je objavljen 03.09.2012. u 09:40 sati.