Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

Spremni na reakciju

Photobucket
Photobucket
Dekadencija nekada i danas

"Ako se svijet uništava, onda to počinje ovako: ljudi postanu prvo nevjerni zavičaju, nevjerni precima, nevjerni domovini. Onda postaju nevjerni prema ćudorednosti, prema bližnjima, prema ženi i djetetu."
Ernst Moritz Arndt (1769-1860)

"Propadajućim narodima prvo nestane mjera. Zamaraju se s bezvrijednim i banalnim stvarima; onda traže užitak i putenost. Traže udovoljavanje svoje mržnje i ljubomore protiv susjeda. U umjetnosti se prikazuje nemoral. Religija postaje površna. Nestaje razlika između dobra i zla. Pojedinac prezire cjelinu i slijedu svoju pohlepu i pokvarenost. Tako narod postaje lovina svoje unutarnje zbunjenosti, ili jednog vanjskog, divljijeg ali jačeg neprijatelja."
Adalbert Stifter (1805-1868)

"Ja žalim Njemačku, ne zato što je pobjeđena, racjepkana, lišena moći, ja žalim zato što je predala svoje biće, zato što izdaje svoju dušu. Ja žalim Njemačku zato što zaboravlja svoje podrijetlo, žalim onu Njemačku gdje je riječ riječ, pravo pravo, odanost odanost, izdaja izdaja, gdje je korupcija strana i oportunizam podao. Gdje je dužnost bila iznad užitka. Ne žalim zamišljenu, nepostojeću zemlju, nego jednu doživljenu, ono što je postojalo u Njemačkom Carstvu, Weimarskoj Republici i unatoč svega u Trećem Rajhu i nakon njega i što tek sada, godinu za godinu nestaje."
Friedrich Franz von Unruh (1893-1986)

I posljednji bi u međuvremenu morao realizirati da živimo u vremenu dekadencije koja nastaje ciklički od vremena do vremena. Kada počnu slabiti vitalni temelji zajednice, onda se kroči korak po korak u raspad civilizacije i nastaje barbarstvo, kakvoga smo danas svjedoci. Ne moramo posebno naglašavati da je suvremena dekadencija ubrzana kroz tajnu vladu svijeta koja je zadnjih destljeća sistematski razarala zdrave vrijednosti u društvima. Najdekadentniji je zapadni odnosno bijeli svijet, jer je taj stoljećima pod izravnim utjecajem vladara iz sjene. Tu leži odgonetka i objašnjene ludog veličanja hedonizma, alkohola, droge, vulgarnosti, pederastije, lezbijstva, gender-mainstreaminga, kurvanja, abortiranja itd.
Red iz kaos je parola vladara svijeta. Uskoro dostižemo vrhunac tog kaosa, nakon čega će nam oni ponuditi svjetsku vladu koja će navodno osigurati trajni mir i sigurnost na cjelom svijetu. To je stoljećima isplanirano. Ali spas ne dolazi od onih koji su odgovorni za kaotično stanje, nego od onih koji beskompromisno zastupaju bezvremenske vrijednosti, zbog čega ih izmanipulirane rulje toliko preziru - to su oni koje vladari svijeta i njihove sluge tituliraju: rasistima, šovinistima, antisemitima, nacistima, fašistima, reakcionarima, fundamentalistima, zaostalima itd. Uvijek kada ti zlikovcj nekoga tako etiketiraju, se radi u većini slučajeva o pravednicima koji se hrabro odupiru kaosu. Budimo toga uvijek svijesni i spremni na reakciju kada dođe vrijeme za promjene.

Bog i Hrvati

Šime Tolić

Post je objavljen 02.09.2012. u 09:16 sati.