Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Druga godina projekta "Solidarnost bez granica"

U suradnji s nizozemskom međunarodnom organizacijom za volontere IBO-Nederland, Caritas Zagrebačke nadbiskupije proveo je ovog ljeta drugu godinu zaredom projekt »Solidarnost bez granica«. Tijekom provođenja projekta uređena su četiri stana socijalno ugroženih osoba na području grada Zagreba - po jedan stan u Gajnicama i na Trešnjevci te dva u Centru.

Skupina od pet volontera u dobi od 24 do 57 godina, različitih zanimanja - studenti, medicinska sestra, kuharica i profesor psihologije, ne samo da su odradili 300 sati soboslikarskih i ličilačkih radova te postavili u jednom stanu laminat, a u drugom linoleum, nego su pokazali i veliko suosjećanje s potrebitima. Naime, dok su još bili u Zagrebu prikupili su 1.100,00 kuna za kupnju hladnjaka jednoj obitelji. »Potreseni teškim životnim prilikama u jednom kućanstvu, pokrenuli su akciju za kupnju hladnjaka među svojim prijateljima u Nizozemskoj«, naglašava voditeljica projekta Danijela Šalamon.

Miriam već sedmu godinu volontira za vrijeme godišnjeg odmora, a takav način provođenja slobodnog vremena privukao je i njezinog prijatelja Joosta da joj se pridruži. Njemu je ovo druga godina kako volontira tijekom ljeta.

Projekt je donacijom veće količine boje poduprla tvrtka Interijeri Mrvica d.o.o.. Caritas je osigurao kombi vozilo i vozača, majstora-mentora i kuharicu, te volontere nagradio vikend-boravkom u svojoj Kući za odmor u Rovinju.

Obzirom da se provođenje projekta planira nastaviti tijekom cijele godine u suradnji s volonterima iz Zagreba, svi koji žele donacijama ili na neki drugi način podržati ovaj projekt mogu kontaktirati voditeljicu Šalamon na tel. 01 48 12 473 ili e-mail dsalamon@czn.hr.

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:

Stjepan Moškatelo

Post je objavljen 01.09.2012. u 21:40 sati.