Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/justthepine

Marketing

"Spiderman" nije više potrebanNe tako davno, pročitao sam u jednom samoborskom listu kako pauk služba u Samoboru ne radi u skladu s očekivanjima, odnosno, kako je uprihodila premalo novaca u prošloj godini. Razlika u odnosu na godinu prije je bila pozamašna. I cveka direktor Komunalca o tome i po pauku, sav je nezadovoljan i jadan. K tome razmišlja i o tome da ukine pauk službu jer kako kaže, nije isplativa u odnosu na uloženo, što možemo iščitati kao kredit za pauk vozilo, jer ne diže dovoljno automobila. Opet dolazimo do zaključka kako je politika kurva. Samo me čudi kako ta dotična osoba koja kritizira ima obraza ikaj reć i to još za novine jer jako dobro zna zakaj se auti ne dižu. Zato jer oni koji krivo parkiraju i to masu puta ne plaćaju kazne, a mnogima se ne smiju auti niti dignuti. Jedan od razloga je taj kaj su to najčešće "face" u gradu, obrtnici i gazde firmi koji već dugi niz godina ne mare za to di parkiraju (zebra, zelena površina, ispod znaka zabranjeno parkiranje i zaustavljanje) i imaju veze na policiji i u Komunalcu, a drugi je razlog kaj masa tih istih poznaje i njega osobno pa se kazne storniraju. Kako ga nije sram uopće tako nekaj izvaliti u novinama? Kaj bi pauk trebao dignuti mene koji sam ispravno parkiran i koji platim parkirnu kartu? Ili ako je ne platim pa ostanem dve minute predugo, a kaznu mi stisnu pa je platim u roku deset minuta? Neki zbilja ne poznaju granice dobrog ukusa i ponašanja. Bome nemaju niti mozga kada ga treba upotrijebiti. Prazno... Skroz prazno je u tim glavama.

Neću nikad zaboraviti kako sam sjedio s bratom na kavi u Lavici. Jedan naš poznati obrtnik i "baja" (barem misli da je...odnosno, nekima sigurno je) je stao s autom ispod znaka zabranjeno parkiranje i zaustavljanje. Ima parkiralište koje je besplatno i udaljeno je 2min pješke od tog mjesta gdje je on parkirao i plus cijelu jednu minutu od mjesta gdje je išao popiti nekaj s ekipom. Bio je tamo sat vremena. Mi se nismo mrdnuli dok se nije vratio. U međuvremenu je naišao komunalni redar koji je trebao zapisati kaznu, no vjerojatno poučen iskustvom, čim je vidio naljepnice na autu htio se okrenuti. Međutim, vidjela ga je jedna gospođa i praktički ga je prisilila da napiše kaznu. Sklon sam vjerovati kako ta kazna nikada nije bila plaćena jer se on još nije ni sjeo u auto, a mobitel je već radio. I da...mislite da je prekinuo razgovor kada je krenuo? Ne... On uredno vozi s telefonom na uhu. Niti za to ne plati nikakvu kaznu. A čujem da je i na vladinoj "listi srama".

Eto, zbog takvih je "Spiderman" nepotreban gradu. Problem u biti nije u manjoj naplati nego u potrebi za poništavanjem tolikih kazni.

Kako ne bi sve bilo prekritično, pohvalio bih djelatnike policije koji su mi izašli u susret prigodom nedavne prometne i nisu me otkantavali nego su mi pomogli maksimalno i zbilja su bili ljubazni. Po tome kako neki pišu o policiji i kaj se sve priča, čovjek bi mislio da se ne može imati u njih povjerenja. E pa može. I da...nisu iz mog grada već jedan grad na obali, ali da se ne umisle, nećemo ih imenovati wink

Post je objavljen 24.08.2012. u 16:19 sati.