Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/katolik

Marketing

Žarka molitva spasava obitelj


U jednoj obitelji, kakvih nažalost ima poprilično, muž i žena nisu se slagali gotovo nikako. Muž je zlostavljao svoju ženu i tukao je. Ona je sve te jade strpljivo podnosila radi svoje petogodišnje kćeri. Bila je strpljiva i ustrajno molila. Muž je počeo razmišljati govori li njegova žena kćeri o njegovim činima?
Nagovara li je da ona bude protiv njega?
Odlučio je
to ispitati. Jednoga jutra, prije nego će poći na posao, uprizorio je svađu i našao razlog da istuče svoju ženu. Kad je to učinio, otišao je na posao.
I dok je žena u boli jecala, ušuljao se u kuću te pratio što će biti kada se kćer probudi. Majka je probudila kćer. Kad se spremila, pozvala ju je na molitvu. Majka je započela molitvu ovako: „Pomolimo se za našu obitelj, a ponajviše za našega dobrog tatu koji nas voli, hrani, cijeni i za nas žrtvuje svoj život.“
Kad je to muž čuo, nije mogao više izdržati, već je kriknuo i sav ganut dotrčao k njima. Obasuo ih suzama i poljupcima tražeći oproštenje. Što bi bilo da je kojim slučajem majka drukčije postupala i huškala svoju kćer protiv oca? Ona je postupila kristovski znajući da jedino žarka molitva može pomoći. Obiteljska vatra ljubavi ponovno je planula. Dogodilo se oproštenje i obraćenje.

Post je objavljen 20.08.2012. u 14:55 sati.