Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gollynbossy

Marketing

golly&bossy ponovno na Lastovu

Dragi Naši,
znate kako smo prošli put bili na Lastovo (klik) i išćali 20. stoljeće? I na kraju ga nismo našli? E, ovi put je bilo obrnuto. Naime, 20. stoljeće je dočekalo nas i to u obliku jedinega lastovskega rent-a-cara - Renaulta 4. (Molimo da se rent-a-car čita po Vuku, jer tek onda se tek shvaća veličina ovega malega auta. Cijena: 300 kn/24 sata.)
Photobucket

Ne samo da je Renault crveni, što nam je druga najdraža boja za Renault 4 nakon narančaste, nego je ima i otvoreni krov za bolje razgledavanje. Jedino je malo teže upada u rikverc, ali božemoj…

Drugi susret s 20. stoljećem dogodi se u kafiću u Ublima. Dopustimo lamperiji da govori sama za sebe.
Photobucket

Treći susret bi je najgenijalniji. Dok smo se vozili po Prežbi naletili smo na napušteni vojni tunel. Koji je prilično zastrašujući jer je ogroman, mračan, hladan, opasan jer su mu još nike cijevi u podu (a vidi se samo onoliko koliko svitli mobitel), toliko dug da nismo mu uspili doć do kraja i još su u njemu nike gigantske crne cisterne.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Uh, baš nam je bilo lipo kad smo izašli vanka, na najvrući dan lita bez ćuha vitra. Bonaca par exellance i pogled na Zaklopaticu.
Photobucket

A na glavnoj otočnoj cesti iz kamena su nam se smiješila vesela lica. Ko ih je nacrta? Zašto? Kad? Neka na ta pitanja odgovoru budući arheolozi.
Photobucket

Photobucket

I evo nas u Lastovu. Kojo lipo misto.
Photobucket

A ako se ikad zateknete u Lastovu i zatreba vam duhovni iscjelitelj ili švedska masaža naći ćete ih u Kneževoj 16.
Photobucket

Također, ako se ikad zateknete u Lastovu na najvrući dan lita bez ćuha vitra i vidite ovu štradu koja vodi prima Kašćelu nemojte se zaputit s njon po zvizdanu kako što smo mi učinili.
Photobucket

Photobucket

Ali ako ikad tako falijete i ipak se uputite i preživite uspon, gore će vas dočekat najbolji pogled ikad. Lastovnjaci na istok i Korčula na sjever. Dragi čitatelji, strelicom je označeno di se otprilike nalazu naši udobni i prostrani apartmani, prvi red do mora, domaće vino i ulje, pa ako se odlučite javite nam se na gollynbossy@net.hr. Nudimo i isto tako lipe, a još novije, apartmane u Lumbardi, ali njihova pozicija se na ovoj slici ne vidi. Hvala.
Photobucket

Photobucket

Kad smo se skalali u Lastovo vidili smo i najlipše japanske ruže na cilen Lastovu, a usudili bi se reć i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Photobucket

Onda smo se zaputili na južnu stranu škoja i po makadamu nas je Renault 4 bez problema dove do uvale Uske. Do koje još treba i hodit kozjim putićem jednu 10 minuti, ali na trećoj slici ćete vidit da se isplati.
Photobucket

Photobucket

Photobucket


Opet malo 20. stoljeća u Uskoj u obliku bodljikave žice kojom je ograđena cila uvala.
Photobucket

U Uskoj smo se okupali, a onda nas je vjerni Renault 4 odve prema lanterni iznad Skrivene luke. Lanterna i kraj svita. Isprid vas samo pučina i zakrivljenost Zemlje, ispod vas strme litice, iznad vas zvizdan.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nakon svega ovega zaslužili smo okrijepu. Svi domaći su nam preporučili konobu Bačvara u mistu Lastovu, ali kad smo došli do nje bilo je 4 popodne i bila je još zatvorena. Pisalo je da otvara u 5. Neeee, ::drama::… Dok smo mi gladni zdvajali isprid zatvorenih vrati, gore su nas čule gazde pri kraju popodnevnog sna, provirili kroz punistru i rekli: “Ma evo, otvorit ćemo za vas, ionako se moramo sad spustit i počet pripremat sve za večeru.“ I onda neko govori o negostoljubivosti naših turističkih radnika…
Naručili smo i jili odličnu paštetu od ribe, hubotnicu na salatu, rižot od kozica, rižot od sipe, jednega cipla pečenega i malo friganih kozica.
Photobucket

Photobucket


Moramo pojasnit čitateljima da smo se na Lastovo uputili redovnim brodskim linijama iz Vele Luke. Ujutro trajekt kreće u 9, tamo je u 11, a za nazad je u 7. Zato zahvaljujemo Jadroliniji što u ljetnim mjesecima omogućuje otočanima da posjetu i druge otoke.
Tako smo se ukrcali na Hanibala Lucića, otplovili u zalazak sunca. Lastovo je ostalo iza nas, ali vratit ćemo se opet dogodine. Jer još nismo vidili srednjovjekovnu crikvu sv. Luke, nismo bili u Lučicu i nismo se okupali u Perni za koju smo čuli da je najlipša uvala za kupat se na Lastovu. A našlo bi se i još ribe i glavonožaca za izist.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Vaši

P.S. Iznajmljeni Renault 4 se sutradan ni moga upalit : )


Post je objavljen 16.08.2012. u 22:40 sati.