Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Hrana koja smanjuje seksualni nagon

Hrana koja smanjuje seksualni nagon

Seksualni nagon pod utjecajem je niza faktora, a ako već neko vrijeme patite zbog smanjenog libida, krivca možete potražiti i u tanjuru.

• Sedam velikih Ginekološki simptomi koje ne smijete ignorirati

• Predator ili janje Jeste li prosječni ili iznadprosječni u seksu?

• Ma kakav seks Najveća predrasuda o muškarcima



Dr. Maria Clement, koautorica 7 Keys to Lifelong Sexual Vitality, ukazuje na hranu i napitke koji smanjuju seksualnu želju.



Sojino mlijeko

Soja nudi određene zdravstvene koristi, ali budući da sadrži biljni estrogen, može utjecati na seksualni nagon. Ako niste alergični na kravlje mlijeko, a sojino pijete samo zbog okusa, miješajte ga s kravljim kako biste umanjili negativan utjecaj.

Pržena hrana

Pomfrit, čips ili pohano meso često sadrži transmasti u kojima se prže. One su vrlo loše za razinu šećera u krvi, pa se osjećate bezvoljno. A kad nemate energije, obično nemate energije ni za seks.

Sladoled i sir

Previše mliječnih proizvoda može utjecati na pojavu osjećaja tromosti. Istovremeno mogu pogoršati simptome menstrualnog ciklusa kao što su grčevi i oticanje. Osjećate li manjak libida, ograničite konzumacija sladoleda i sira na tri puta tjedno.

Alkohol

Previše alkohola smanjuje libido. Osjećate li da vam seksualni nagon opada, smanjite alkohol. Osim što manje pijete, između alkoholnih napitaka popijte čašu vode tako da vam tijelo ne postane dehidrirano.

Hamburgeri i hot dog

Nekvalitetno meso, koje obično završi u hamburgeru i hrenovkama, sadrži velike količine kemijskih dodataka koji stvaraju hormonalnu neravnotežu u vašem tijelu. Zato radije jedite kvalitetne komade mesa, po mogućnosti iz organskog uzgoja. I baš kao kod mliječnih proizvoda, i meso ograničite na tri puta tjedno.

Kolači i drugi slatkiši

Povremeno pojesti nešto slatko je sasvim u redu. No ako vam je libido slabiji nego inače, možda trebate razmisliti koliko slatkiša jedete. Previše šećera u prehrani može povisiti razinu glukoze u krvi, što na koncu može negativno utjecati na spolni nagon.

Magazin.hr
http://magazin.net.hr/zdravlje/prevencija/hrana-koja-smanjuje-li bido



-------------------

lp, boro

http://budan.blog.hr/






Post je objavljen 14.08.2012. u 08:18 sati.