Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

2012 LONDON OLYMPICS SEMIS: USA & Spain move on to Final





Španjolska vs Rusija 67:59

SAD vs Argentina 109:83



Španjolska vs Rusija - solidna partija šaha između odličnih stratega Blatta i Scariola. Obje ekipe su ušle u susret naizgled nezainteresirano i usporeno. Rusi su običnim neorganiziranim haklom i forsiranjem trice sretno otišli na odmor sa +11, ali to naravno nije bila dostatna zaliha protiv globalno prekaljenih Španjolaca.

Veteran Calderon ovaj puta nije trebao čuvati Lina :-) pa se osokolio i nakon asistencija braće Gasol sa nekoliko trica s dijagonale uspio razbiti čeličnu rusku zonu te izvući ponešto rezigniranu Armadu do najbližeg zaljeva na brzinski remont prije nemilosrdne dalekometne paljbe Amera u Nedjelju (45% za tricu na cijelom Turniru, 116.7 PPG).

Iako su protiv Argentinaca imali tek +7 na poluvremenu Ameri su (nakon što se HRT uključio oko 23.10) opet u svom idemo-napraviti-koji-highlight stilu evidentno podigli ritam potkraj treće četvrtine te su kanonadom trica Anthonya, Duranta i Jamesa sa stilom uzvratili Argentincima za cheap shots od prije nekoliko dana. Ginobili je zabio 18.

Da budem iskren sasvim su uspjeli u svojoj namjeri da snime još jedan highlight reel. Nakon što je Anthony postigao svoju treću ili četvrtu uzastopnu tricu sa udaljenosti od cca 10 metara priupitao sam se da li je ipak barem malo neosnovano svake Veljače dovoditi u znak pitanja kredibilitet obrana na NBA All-Star predst..utakmici.

SCOUTING NOTE: Amerikanci su bili izuzetno precizni iz kuteva gdje su često dobijali otvoren šut nakon ulaza playeva po sredini nakon središnjeg pick & rolla. Ma koliko se trudili Španjolci će to teško kontrolirati. Ono što daje dodatnu šutersku dimenziju ovoj američkoj selekciji je kombinirano prisustvo Duranta & Bryanta...


Muraya




Post je objavljen 10.08.2012. u 23:54 sati.