Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Život je...



.temp.bace.bakar.brod2.granica.jadran. jasta.komiza.kvaka 22.lav.Leo News 1.leo news 136.Novine.tri katarke

Život je...

nu nas Jutros sam se probudila u zagrljaju mog dragoga Tukca s diskretnim pogledom na osobnu. S jutrom sam ušla u 64.-tu. Brojke ne lažu. Ne lažem ni ja. Puno ili malo?
Da! Puno je toga iza mene, a kako mi se čini malo ispred. Kažu, to je stvar pogleda. Ja obično gledam pravo, drito u oči. Ništa ne bih mijenjala kada bi mi netko dao šansu da prođem istim putem. Život je sjajna stvar koja nam se dogodila. Hvala Majci, hvala Ocu što su mi ga dali. I nitko nema polagati pravo na njega osim nas samih. Žalim sve one svećenike, popove koje je celibat uskratio u zadovoljstvu glasne potvrde novog života. Pusti priču, uživaj u novom životu...
Ovo danas ipak doživljavam kao imitaciju života...Nema veze, brojač radi. Ovdje ne važi vraćanje brojki na početak.
Jutros sam otplivala leđno, 64.-ri zaveslaja. Gledam POŠK, gledam more, osjećam granicu, bove iza leđa. Ako svake godine budem povećala broj zaveslaja neće se dugo čekati da rukom udarim u rastegnuti konop i crvene bove. Za konop nije važno, ali važno je da su bove crvene. Dobro i konop je nekako zelene boje.
Čudno, prohodala sam u „Ribnjaku“, zagrebačkom parku, naučila plivati na jezeru Plive u Jajcu, danas plivački rastrgana između Zente, Bača, Zvončaca, Bena i Komiže -Templuza, u Konjicu sakupljala sličice Širli Templ, na Skenderiji naučila udarati teniski balun, u FIS-u naučila što znači biti RAJA, a ne ŠUPAK, građanin Sarajeva, u ferijalama; Korčula, Trpanj, Viganj, Baška Voda, Tučepi, na Jahorini, Partizanu, Šatoru, SSK-a...na radnim akcijama „Sava 66“ shvatila koliko je važno prijateljstvo, štovanje različitosti i različitih, na Elektrijadama i druženju firme „E“ što je team bilding...
O ratu, o ratnom Sarajevu sve sam rekla kroz moje zidne novine „Leo News“-Vijesti, vesti, izvješća, haberi od 92.-95. i radio komentare, kvarat do deset na radio valovima „Studio 99“ te TV BiH.
Rat pamtim samo po dobrom, po dobrim ljudima. Čovjek je čovjeku bio čovjek...
Danas...Danas je novi dan, novo vrijeme, vreme, vrime...
U ime čovjeka, u zdravlje, podižem ovu čašu viške travarice sa samo jednom željom:
Radujmo se životu...Pustimo godine neka teku...

stres Vrijeme, vreme, vrime je za gumicu. Obriši što ne valja, a za dobrobit novog života ne stavljaj je...




Post je objavljen 08.08.2012. u 13:34 sati.