Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

...jos malo ku(?)vanja al'a Obi!

...DELIRIUM TREMENS - TONCI HULJIC & MADRE BADESSA FT. PETAR GRASO

Nata me zvala na manistru, al' jebat ga TO van lipi moji nije imalo veze sa manistrom!
…neka fala ti lipa, a sad ce ti Obi pokazat sta je manistra!!!...reka sam joj, dok je ona blebecala o svojoj manestri, kako je to TO njeno pravo…bla, bla…blabla
Nije mi bilo druge, nego san lipo os'a do barke, uzeja masku, zaronija u obliznjoj vali i za po ure nakupija jedno kilo-dva volaka.
U povratku san kupija u butigi po' kila manistre, dovoljno da joj pokazen sta je za mene i kako se pravi Manistra sa volcima a'la Obi!



Priprema je ljudi moji vrlo jednostavna, a triba van sve skupa jeeedno uru vrimena!
…jebat ga, triba istrat ona plazala iz kucice, pa dok provrije voda i sve ostalo…ode vrime! zubo

Znaci ovako: …stavite volke u lonac sa hladnom vodom i kuvajte ih oko 20 minuta.
Pazite, vole pokipit zbog bogate pjene!!!…da nebi sjebali spaker, samo napominjem!!!
Ocidite vodu i iglicom ili siljastim nozem izvadite meso iz kucica.
Dobar je samo misic ili plazalo, odmah na pocetku, tamno crivo u nastavku bacite jer je gorko i ne valja.
E sad kad ste sve to ocistili, na maslinovom ulju u prikladnoj teci poprzite sitno nasickanu kapulu, list lovora, pola ljute crvene paprike, a usitnjeni cesnjak samo dok pusti miris.
Dodajte volke, podlijte vinom i prosekom, malo posolite i sufigajte oko kvarat ure (15 min), dok volci ne omeksaju.
Povremeno misajte i podlivajte vrucom vodom ako je potriba.
Prid sami kraj dodajte sitno sickani persin.

Spagete skuhajte “al dente”. Procidite ih, ali ih nemojte ispirati, pa ih dodajte u tecu s volcima, dobro promisajte/spojite, popaprite i posluzite vruce. njami



Mozete jelo zacinit parmezanom, samo ja ga osobno ne gustam u jelima sa plodovima mora.

Sastojci za dvi osobe:

1-2 kg neociscenih volaka
0.5 dl maslinova ulja
1 veca glavica kapule
3-4 cesnja cesnjaka (bilog luka)
persin
list lovora
pola ljute paprike
0.5 dl bilog vina
2 cl proseka
sol , papar
20 dkg spageta
( ribani parmezan )

…ipak, Nata me iznenadila sa odabirom bilog vina…pitko, ohladjeno i u prikladnoj casi sa nogicom!
…mmmmmm, zivili! party


...lip pozdrav! mah


Post je objavljen 12.08.2012. u 00:05 sati.