Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nestosekuha

Marketing

Čoko kolač za 3 minute

O da! Dobro ste pročitali. Smutite ga za 1 minutu i još 3 je u mikrovalnoj i to je to! Obožavat ćete ga, vjerujte mi!

No, prije recepta- naša Igra pogađanja. Hrpa ekipe je na godišnjem, malo nas se igralo, ali cure stvarno vam je dobro išlo yes.
Prvo mjesto je podijeljeno, a prva među prvima je: tadam Cook and play s pogođenih 8 sastojka.
U stopu ju slijedi Andrea . Andrea je imala 9 pogođenih, ali je napisala 11 sastojaka. Pod rednim brojem 10 su oba sastojka bila točna, a poštujuć pravila igre morala sam nažalost uvažiti samo jedan. Sorry Andrea :(
I treća (sreća) s također 8 pogođenih Amaterka !
A druga u igri,ali samo u ovoj igri, inače je prva i sasvim jedinstvena Tox Fox , s pogođenih 6 sastojaka!
Curke, veliko hvala na sudjelovanju. Cooky čestitam ti!
Tročlani žiri u sastavu Cooky, Amaterkica i ja se dogovorio da će Igra pogodi sastojke imati malu pauzu. Cooky sliku postavlja od 16.08. na dalje.
I igra mjeseca u kojoj pravimo salate se produžila i na kolovoz!

A sad ponovno recept...
Prije 2 tjedna sam se napokon doguzala do predrage mi prijateljice. Kupila žena stan prije punih godinu dana, a ja nikako svratiti. A kod nje je u kuhinji uvijek veselo. Voli kuhati, a rođena je i odrasla u USA pa uvijek sprema nešto drugačije. I Ima hrpu začina, dodataka, posudica...s kojima ne znam niti što bih, ali svejedno me vesele! Baš kao što me i ovaj kolač razveselio...Ona ga je skinula s neta i kad ukucata 3 minute brownies prvo dobijete ovo . I svi slijedeći linkovi su s istim receptom.

Osnova:
4 žlice brašna (stavila sam oštro)
4 žlice šećera
2 žlice kakaa (gorkog)
1 jaje
3 žlice mlijeka
3 žlice ulja

A ja sam još dodala:
malo vanilin šećera
malo nastrugane čokolade za kuhanje

Za serviranje:
Twice vanilija
breskve

U zdjelicu koja ide u mikrovalnu stavite i izmješajte suhe sastojke dok vam se grudice kakaa ne raspadnu. Dodajte jaje, promiješajte, ulje i mlijeko pa još jedno miješanje i to je to. Kad se smjesa sjednači dodajte čokoladu ako ju želite staviti i sve fino u toj istoj zdjelici stavite u mikrovalnu na 1000W na 3 minute. Ako vam mikrovalna ide max do 700 W neka kolačić bude unutra 3,5 minuta i to je sva mudrost!!


Photobucket
nisam mogla odliti da ne probam

Naravno, ako nemate prikladnu zdjelicu koristite šalicu samo pazite da vam nerazmiješanog brašna ne ostane u uglovimaNema hrpe prljavog suđa, nema zagrijanog doma, a kolač miriši...naravno vi u biskvit još možete staviti i cimet, npr...vjerujem da bi i konzervirano voće bila dobra opcija...kako vam drago.
Inače nismo korisnici mikrovalne. Imamo ju, ali je dobro umotana čekala, izgleda baš ovaj recept, u dvorišnoj zgradi. Vrijedilo ju je vratiti. Svoje prvo i jedno od mnogih pravljenja ovog kolača sam servirala sa sladoledom od vanilije i breskvama. Koristila sam Twice jer mi je on nekako manje slađi i lakši od ostalih sladoleda. Dio bresaka sam narezala na kockice a dio izmikslala štapnim mikserom- ubojita kombinacija!


Photobucket

Svima toplo preporučam, a kladim se da će se mnogi lako dati nagovoriti!
A Tox i Dražen? Šta kažete??

Post je objavljen 30.07.2012. u 22:03 sati.