Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maithreya

Marketing

Pakleni kamenjar

Preostalo nam je još da preko Srime dođemo do Vodica pješke. Do Srime nam je bio poznati put. Kad smo stigli do tamo, počela je betonirana cesta po kojoj su tu i tamo prolazili auti, biciklisti i drugi pješaci. Krenuli smo oko 07:45 i vratili se u 12:40. U Vodicama smo jedva našli slobodno mjesto za kupanje i okupali se. Plaža u Vodicama je dosad najnapučenija plaža koju sam ja vidio. Nije moj tip odmora i kupanja među ljudima pa mi kupanje u Vodicama ne ostaje u dobrom sjećanju. Tek nakon 30 minutnog hodanja uzduž glavne plaže smo došli do mjesta koje je koliko toliko bilo prihvatljivo i na kojem se nismo trebali tiskati s ostalim milijunom ljudi. Kako se sve više približavate našem malom mjestu, tako je sve manje ljudi. Ako Vodice imaju mnogo posjetitelja, Srima ima malo manje dok naše mjestašce nema ni desetinu onoga što imaju Vodice. Nekim ljudima jednostavno odgovara da imaju mnogo kafića, da iznajmljuju pedaline, da imaju mnogo toga za kupiti za jesti i piti. Čak im je drago da imaju i dućane s kičom pa da gube vrijeme razgledavajući ga. Ja sam više tip za mirni odmor na napuštenom mjestu gdje se čuju zvukovi prirode i listanje stranica knjige. Tokom godine se nagledam ljudi pa je ovaj ljetni bijeg dobrodošao.

Što se tiče same "šetnje". Pješačili smo 3 sata i 45 minuta. Nažalost je većina našeg putovanja bila po najjačem suncu, ali smo preživjeli.
U tih skoro 4 sata smo prošli 23 km. To bi otprilike bilo 23 656 koraka po kamenjaru i normalnom betonu.

Što nam je na ovom ljetovanju još preostalo? Obišli smo sva okolna mjesta pa se može reći da smo osvojili ovo područje. Još možda odemo do obližnjeg poluotočića koji se nalazi odmah pokraj našeg da se kupamo na jednoj plaži na kojoj još nikad nismo bili. Neću još zaključiti morsku sezonu, ali smo na ovom ljetovanju pješke prošli jedno 40 km. Možda to ne zvuči mnogo, ali nisu ni to baš bili normalni uvjeti. Uglavnom smo hodali po užarenom kamenu koji isijava toplinu gore od samog Sunca. Dobro je da je uvijek kraj nas hladno (ili malo toplije) more u kojem se možemo uvijek rashladiti.



Pogled prema Vodicama


Pogled iz Vodica, Srima u daljini


Duo smrti


Post je objavljen 27.07.2012. u 16:24 sati.