Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maithreya

Marketing

Preloženje

Krenuli smo u 07:00 uz malo kašnjenje prema Prelogu.
Prelog je od Varaždina udaljen cca 25 km. Vožnja do Preloga je po udaljenosti podudarna s vožnjom do Ludbrega, samo što je Prelog s druge strane Dubravskog jezera.
Na cesti nema nekih uzvisina pa vožnja nije bila zahtjevna. Po putu smo opet sreli mnoge životinje, kako domaće tako i divlje. Posjetili smo Dubravsko jezero na kojem su nas pozdravili labudovi. Dubravsko jezero je uređenije od Varaždinskog. Varaždinsko jezero je tipično umjetno jezero koje ima očito nečistu vodu i neuređenu obalu. Jedan komadić obale je uređen, a ostali dio je pokriven kamenim blokovima i najčešće se uz jezero mogu vidjeti ribiči. Valjda je to čisto zbog sportskog gušta-sumnjam da netko jede ribe iz tog jezera. Čini se da Prelog više brine o svojem jezeru nego Varaždin. Veći grad, veće zagađenje?

Vozili smo ovaj put malo duže jer je jedan od putnika (Badger) imao bicikl koji je u lošem stanju, a i čini se da je u boljem stanju ne bi bio ništa pogodniji za vožnju. Njegovom bratu su nekim čudom ukrali 4 bicikla i to u kratkom vremenskom razdoblju.
Sunce se danas skrivalo iza oblaka pa je vožnja bila ugodnija. Zapravo, bilo je idealno vrijeme za voziti bicikl. Tek kad smo se vraćali kući (oko 11:00-11:30) je "pripeklo". Nismo se vraćali po istom putu po kojem smo došli do Preloga pa nam je više trebalo do tamo nego natrag. Uz jezera je brži put nego kroz sela (Kuršanec-Totovec-Vularija-Orehovica-Otok).

Statistika vožnje:

Vrijeme = 03:03:22:81
Kilometraža = 52.52 km



Guske se ljute na strance koji prolaze


Ulaz u Prelog


Nebo nad Dubravskim jezerom


Majka i djeca


Labudići


Varaždinsko jezero


Post je objavljen 12.07.2012. u 12:21 sati.