Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

Zrce I.

...Lipa li si-Thompson

...jebate led, pa znas li ti covice di je Porec???
...ma znam da je tebi malo daleko...al' Pajdo bude dobra ekipa, lepo izdelas par slika, a ostalo znas i sam kak' spada!!!
…da, daaa moj Dodo tebi je to malo, pa na kraj drzave tribam vozit, nego jel' siguro placaju putne troskove???
... ma da, sve ti bude placeno..... ne pizdi, nego pakiraj te kistove u torbu i dolazi, ja sam te vec prijavil!!!
…a 'ko je organizator???
...ne bum ti znal rec' kak' se tip zove, uglavnom neki je tajkun iz Metropole i pun love k'o brod!!!
…hehehe da se brod ne zove mozda Titanic???
...aj' ne seri, ovaj se nemre potopit ni da 'oce.....smjestaj nam je u njegovoj vili s bazenom, poslugom i da ti ne pricam dalje!!!
…aaaa dobro onda, dolazim…kazes u petak!?
...ahaaaa, dojdi do rucka i nazovi kad budes blizu da te znam navodit!
…glupsone, daj mi samo adresu…imam ja onu tetu sta preracunaje!!!
...jeb'la te ta tvoja teta i navigacija, no dobro, bum ti poslal adresu sms-om...ajde bok i ne zaboravi donesti onu rakiju od kadulje!
…hehehe, necu ne brini…aj boooooog!!!...sa smjeskom priklopim slusalicu mom frendu slikaru sa sjevera lipe nase i vec sam u glavi vrtija film sta sve tribam spakovat za ponit sa naglaskom da nebi slucajno zaboravija rakiju od kadulje.
Nije mi guzica odavno vidila puta i na neki nacin veselija me taj poziv na tu likovnu koloniju, koja u svakom slucaju coviku uvik donese neke nova iskustva.
U toku popodneva ubacija sam sve u gepek svoje Alfice i prid vecer sam vec vozija prema sjeveru lipe nase.
Planira sam prinocit u mom zavicaju da olaksam sebi to dugacko putovanje, pa da vam prikratim pricu, sutradan ujutro rano, vec u 5 sati opet sam bija na cesti prema Drnisu i Sibeniku.



Dok sam prolazija Zitnic, Pakovo selo i ostala mista tog djela Zagore, konta sam u glavi sta cu:…ocu li na sjever priko Skradina, pa na Dalamtinu il' cu „laganini“ Magistralom.
U tom razmisljanju skuzim kako se priblizavam koloni nekih pjesaka koji su razuzdano i bahato hodali obadvijom stranom ceste.
…boga ti draga, sta ovi rade zorom po cesti???...da nije kakva politicka blokada ceste???...konta sam u glavi, gledajuc na vozackom displeju kako jos nema 6 sati ujutro.
A onda mi prorade klikeri i svatim da se to „omladina“ tek vraca kuci iz najvjerovatnije kakvog diska il nocnog kluba u tom kraju.
…ajme kako im se samo da!!!...promrmljam sebi u bradu, zaboravljajuc da sam i sam tako zna pjesacit od hotela Lav do Splita onih davnih 70-tih godina, vracajuc se iz ondasnjeg nocnog zivota.
…jebat ga, nista se nije prominilo samo se jos vise pomanitalo pod stare dane!!!...zakljucim sa smjeskom i odlucim propustit skritanje za Skradin oli ti ga za Dalmatinu.
…Pajdo, ides lipo Magistralom, ionako nisi odavno isa' njome, bog te…jos od onih dana kad si sa kumom kupova gliser po Istri i Italiji.
Do 8 ure vec sam bija prosa Vodice, Biograd i dobro se primaka Zadru, a onda me opet uhvatilo ono racionalno razmisljanje o Sv.Roku i blagodatima Dalmatine.
…grrrrrrrr, da nije te glupe cestarine!!!…jebate, do Rijeke ce mi pospugat rezervar goriva, a di je jos tunel Ucka, Istarski ipsilon i 'ko zna sta jos!?...vozija sam i pribira po glavi, dok su se nizali kilometri sa prekrasnim pogledom na Ravne kotare sa jedne bande i Kornate na drugoj.
...“Lipa li si…“…upravo je sviralo na radiju, ka' da su znali da sam bas u tom emocionalnom filingu, pa sa gustom zapivam sa Thompsonom u duetu na sav glas.
Al' onda negdi pred Posedarjem cujem na Radiu kako spominju otok Pag, Novalju, Zrce!



...ZRCE!!!???
...jebate, pa nisam tamo bija ima par godina, a cuja sam da je sad tamo jos vece ludilo…mmmmmmmm, tribalo bi to “vidit“ sad kad mi je usput!!!???
„Sta se babi snilo, to joj bilo i milo“!!!...idemo Pajdooooo!!!...i uz skripu guma smotam ja naglo livo prema Paskom mostu…pravac ZRCE!!!

...nastavlja se!


...lip pozdrav! mah


Post je objavljen 11.07.2012. u 00:05 sati.