Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Muffini s jagodama i još jedni s Nutellom

Nedavno smo išli na jednu vrtnu zabavu za koju sam obećala da ću donijeti muffine, domaće, naravno. Riječ je o vrlo jednostavnom receptu koji je totalno foolproof, odnosno u kojem čak ni oni najnevičniji kuhanju i pečenju ne mogu ništa zeznuti. Pa, ako imate volje i vremena (cca 10-15 minuta za pripremu i 15-20 za pečenje)...


MUFFINI OD JAGODA

Potrebno vam je:
3 jaja
180 g maslaca (sobna temperatura)
180 g bijelog (kristal) šećera
1/2 paketića vanilin šećera
150 g oštrog brašna
1/2 čajne žličice praška za peciva
30 g gustina
12 žličica marmelade od jagoda

I, ukoliko radite preljev,
100 g tamne čokolade (s visokim udjelom kakaa)
33 g maslaca
velika žlica ulja
6 lijepih velikih jagoda


Postavite papiriće u kalup za muffine ili kalup premažite maslacem, što vam je draže; stavite pećnicu da se grije na 200°C.

Jaja izmiksajte na najvećoj brzini dok ne postanu sasvim pjenasta (otprilike 4-5 minute). Zatim jajima dodajte maslac, šećer i vanilin šećer. Miksajte dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i gustin te ponovno miksajte dok smjesa ne bude sasvim glatka i jednolična.

U kalupe stavite smjesu otprilike do polovice visine, a u sredini žlicom utisnite tako da dobijete udubinu. Nakon toga u svaku udubinu stavite žličicu marmelade od jagoda.



Na kraju prekrijte muffine ostatkom smjese tako da marmelada ostane u sredini i pecite 15-20 minuta.

Nakon što su pečeni, muffine izvadite iz kalupa i stavite ih na rešetkastu podlogu da se temeljito ohlade.




Ovi su muffini fini i bez ikakvih dodataka i ukrasa, ali možete preko njih, dok su još topli, posuti malo šećera u prahu ili im dodati neki drugi ukras. Ukoliko radite glazuru, pričekajte da se muffini posve ohlade.

Htjela sam da budu "za odrasle", pa sam im odlučila dodati okus tamne čokolade i svježih jagoda, jer sam znala da će se na zabavi točiti pjenušac, ta tri okusa odlično idu zajedno. yes

Uglavnom, na pari otopite 100 g tamne čokolade s 33 g maslaca, a kad je ta smjesa već gotovo posve otopljena, u nju dodajte veliku žlicu ulja (ja koristim suncokretovo, ali može i biljno). Ulje je tu da čokoladi doda sjaj, glazura će vam se, čak i nakon što se čokolada ohladi, sjajiti poput originalne sacherice. Dok se čokolada polako topi na pari, operite šest velikih jagoda, očistite ih, osušite i prerežite na pola. Nakon što smjesa za glazuru postane posve tekuća, pažljivo je prelijte preko muffina i odmah ne nju položite polovice jagoda.



Nije da se hvalim, ali otišli su u roku keks. njami


* * *

Tjedan dana kasnije, mlađa nasljednica opraštala se od vrtića, pa sam tim povodom ponovno pekla muffine. Ovaj put sam u istu smjesu umjesto marmelade stavila Nutellu, a glazura je bila od bijele čokolade. Dječica su lizala prste. njami

Muffine je ukrasila mlađa nasljednica. cerek




P.S. Recept je preuzet s www.chefkoch.de kao jedan od mnogobrojnih za muffine s Nutellom; no neću vam stavljati originalni recept, jer sam dosta toga u njemu promijenila, tako da se ovaj na mom blogu dosta razlikuje od izvornog.

Dobar tek!


Post je objavljen 06.07.2012. u 20:07 sati.