Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/lingua

Marketing

Grozomora..

Cini mi se da sve moje postove objavljujem sa pocetkom: nisam se dugo javljala.....pa eto, nisam, dugo. Life in Amsterdam je postao sve prije nego Life. I sad ce se opet cinit da kukam do besvijesti. So what ?

Stvari nisu dobre. Da pocnem sa nasim prekocestnim susjedima, veselim muskim parom. Prvo je umro manji, deblji i veseliji, da bi nakon par mjeseci umro i njegov dragi, dugi, suhi i tmurniji. Nasli covjeka u krevetu, 4 dana nakon sto je umro. Strahovito ce mi nedostajati. Gotovo svakodnevno prekocestno mahanje, iz stana u stan, dizanje prsta prilikom npr,. postavljanja nove kuhinje, ili nove frizure ili neke takve sitnice za koju ti je drago da netko primjecuje, iako ga ne poznajes kao sto poznajes svoje susjede u Domaji. Zbogom Jan i Nico, sad ste zajedno gore !!
Nadalje, skola Pikule i Pikuline nastavlja sa smicalicama, rade nam iza ledja iako smo naglasili da se neke stvari ne rade i da to ne zelimo, oni ih ipak naprave pod krinkom da se to mora, da tako oni rade i da je to ustaljena praksa. Stovise, nizozemski zakon. I sad, stanemo moj Muz i ja tako i pitamo se kako je doslo do toga da nas jedna osnovna nizozemska skola uci zakonu i da li smo mi kriminalci ako ga krsimo, tj. pokusavamo napraviti najbolje za nasu djecu, znajuci u dubini roditeljske duse da ne krsimo zakon. Nakon konzultacija sa nekolicinom roditelja, uvjerise nas ti isti roditelji da smo mi u pravu. I sad: da li se sa rogatima bosti i napraviti medvjedju uslugu nasim klincima ??? bah...
Htjeli su nam i Pikulu proglasit diskalkulijem, tj. osobom koja ne raspoznaje brojke. Kad smo vrisnuli, onda su se stisali. Male pobjede zlata vrijede...
Pikulina je usla u predpubertetsku fazu sa 9 godina...Justin Bieber, Jessie J i ostali su postali prava opsesija, posteri na zidu, crtanje srceka, tajni dnevnici sa malim lokotima...kuku mene !!! :)
Zaskripalo i to jako glasno i na gospodarskom planu. I na mikro i makro-ekonomiji. U zemlji donedavnog blagostanja, meda, mlijeka, sira i drvenih klompica. Cvrsto su se uhvatili za nase novcanike, a mi se uhvatili jos jace za te iste, pa povuci-potegni, iscupat se ne da. Blagoiscudjavanje i usporedbe sa Domajom neizbjezne. Razmatra se i opcija nase Seobe Naroda sa sjevera na jug...
Odselio jedan sladoledar iz prizemlja (tko je jos vidio jesti sladoled u zemlji gdje su ljetne temperature od 19 - 23 stupnja, i naravno bankrotiro covjek) da bi se doselio novi sladoledar !!! ???? Ne znam dal je covjek cist u glavi, ali nekako ne vidimo redove pred njegovom sladoledarom, moji klinci su isli dolje na degustaciju, naravno, i kazu da je stricek zlocest jer nisu imali dosta novceka za slag na slatkacu i da im je rekao da im fali 45 centi za slag i nista od toga !! Ha, tko zna, mozda bas zbog toga ne bude propao..a slag ko jedna kugla kosta !!!
Stambena korporacija odlucila malo nalickat fasadu i vanjsku drveninu. Fasadu peru sa druk-mlazom vode, Vileda-spuzvicom (onom zeleno-zutom) i VIM-om. Sretno im bilo ! Mi se ponoci suljamo po skelama i peremo prozore s vanjske strane, jer korporacija nema novaca za peraca prozora koji su fiksni a predaleko da ih ja, viseci na noktima malog noznog prsta, operem. Mozda ce na one kuke koje vise na krovovima, da se lakse ugura namjestaj u stanove jer su stepenista preuska, postavit bungee-jumping strikove za upotrebu po potrebi...branje tratincica u "vrtu za gledanje" u kojeg ne mozes stupit ili za gorespomenuto pranje prozora, naopacke, glavom nadolje, nema veze.
Ucestale provale, pljacke, premlacivanja i otmice...Divlji Zapad, casna rijec. Svako malo kroz nasu ulicu prolaze i zavijaju kordoni polikajaka, sto na motorima, sto u vozilima, sto na biciklima a ima ih ponesto i u helikopterima. Nasa mala susjeda, koja se inace boji sirena, gotovo da uopce ne moze spavati..Njen strah je ujedno jos veci jer su najavili seriju koncerata u obliznjem parku, svaki vikend koji ovdje traje od petka, sto ukljucuje i povecane policijske brojke, daklem i vise sirena. Da ne spominjemo sirene od Hitne. Ili od vatroprasaca.
Otmice djece su posebno strasne. Toliko da su sazvali neke hitne sastanke, razradili posebne strategije i popljuvali dosadasnji sistem Amber Alerta koji je podbacio. Uglavnom je rijec o seksualnom nasilju. Uz veliki skandal oko pedofilije, otkrivanja novih skandala gotovo svaki dan, cini se da je krajnje vrijeme da se time ozbiljno pozabave. Mi smo isprali mozak nasim klincima o opasnostima, preventivi, ponasanju u eventualnim kriznim situacijama...nadam se da smo im uspjeli utjerati strah u kosti.
Pikula: "Tata, popio si previse MUHARDIJA !! (mojito+bacardi) !!!! :))))
Pozdravljam vas i grlim vas !!
mama iz Amsterdama

Post je objavljen 03.07.2012. u 09:57 sati.