Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sasapetkovic

Marketing

Upotreba Steve Gadd-ovog ritma iz pjesme "50 Ways to Leave Your Lover" kao prelaz na bubnjevima

Steve Gadd je jedan od najpoznatijih, najsvestranijih i, općenito, najboljih bubnjara svih vremena. Gadd je velikom broju skladbi dao svoj "pečat" kreiranjem ritmičkih fraza i uzoraka, koje mi "ostali smrtnici" možemo slušati s poštovanjem, te truditi se koristiti naučeno kad god to odgovara muzičkom stilu u kojemu sviramo.

U ovoj lekciji odajem počast Gaddovom trademark ritmu iz popularne pjesme Paula Simona "50 Ways to Leave Your Lover". No, nisam se koncentrirao na prezentaciju izvedbe tog ritma (obzirom da na YouTubeu možete naći video lekcije samog Stevea u kojima objašnjava kako se svira taj ritam), već sam stavio fokus na upotrebljivost tog ritma u funkciji prelaza (fill-in-a). Ovaj se ritam zaista lijepo može uklopiti kao efektan fill u mnoštvu glazbenih stilova, kao što su razne varijacije rock, latin, pa čak i jazz glazbe (obzirom da se ovaj ritam može lijepo transformirati iz straight feel-a u swing).



Ako budete imali pitanja u svezi ovog ritma ili u svezi inkorporiranja ovog ritma u glazbu koju svirate, slobodno me kontaktirajte na e-mail greatdrumtracks@gmail.com za bilo koje pitanje.

Audio na ovoj snimci dolazi iz najboljeg plug-in-a na svijetu: Addictive Drums.
Atraktivne palice koje vidite na ovom videu su DynaVox UV model.

Sretno s vježbanjem i pozdrav iz Pule!

Post je objavljen 01.07.2012. u 15:44 sati.