Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/planac

Marketing

vina krolo...

Ovega promaliča san napisa lipu reportažu o vinima Krolo. A ka ča znate server di mi je bija blog je crka i sve je izgubjeno ali ostala su ugodna sičanja i evo ovu reportažu jopet pišen. Bija san u posjeti na njiovome imanju u Strmendolcu, lipo misto smješteno u jednoj kotlini sa pitomin brežuljcima i raštrkanin seoskin imanjima. Dolazi se iz Trilja vijugavon ceston kroz niske brežuljke di prevladavju vočnjaci, nakon par kilometri vožnje i nakon skretanja u zeseok Krolo pruža se pogled na prilipi vinograd i vinariju. Livo od vinograda je mala crikva sa par čenpresa...pari ka da je sve to pravi slikar naslika. Na imanju su dva dila gornji dil di je kušaonica, dnevni boravak, misto za ladanje i donji di je vinarija. Vanka na teraci dominira stari turanj a kraj kuće je zog za balote, lipšega zoga dosad nisan vidija. Dočeka me domačin Dražan Krolo smireni i deboto samozatajni vinar koji je učinija pravi potez i ovod se uvatija pravit božanstvena vina. Dobro nan doša u Strmendolac kaže Dražan, ajmo se spustit doli do vinarije da vidiš našu malenkost, primječujem Dražanu je skromnost vrlina. Između kušaonice i vinarije je vrtal sa verduron to je domena Karoline ona je Dražanova desna i liva ruka, supruga koja drži svi osamnajst kantuna kuće.

Ulazimo kroz velika vrata i odma mi u oći upada profesionalna punionica boca, desno od punionice je sridnji dil vinarije sa ogromnim spremnicima od rostvraja, to je srce vinarije tu se stvaraju vina koja svudi po Domovini skupjaju nagrade i priznanja.

Ali tek kad se otvore zanja vrata onda smo u onod di je najlipše bit svudi su redovi barrique bačava di vina godinama zriju i čekaju pravi trenutak za punjenje i odlazak na svoj zanji put i to put prima vama koji čete uz dobru spizu uživati u ovin vrlo kvalitetnin vinima.

Počeli smo kušavat, pridružila nan se i Fani Tomaš koja je alfa i omega u vinariji i radi sve ono ča se na putu od pravjenja i prodaje vina nađe na putu. Nima vinske prežence po ciloj nan Domovini a da ona nije prisutna. Uvik san reka brez timskega rada nima rezultata.

Dražan nan je prvo sa pipeton ulija Chardonnay 2010 prvi guc i prvi utisak je ola la a meni misli gredu prime finoj ribi, škampima i škojkama i kako se u ugodnoj litnjoj fibri jidu prvi zalogaji. Ma i ugodni razgovor na jednoj jahti je lipa asocijacija.

Nastavili smo sa Rose - om vino sa okruglin gucen dobro rashlađe je prava divota u ove sparne dane.

Par metri malo daje su barrique bačve sa kupažom Cabarnet Sauvignon - Merlotom 2010e mlada dama koja se počela razvijat u finu gospoju još se ćuti malo tanina ali to če odležavanjen i pritakanjen dobit svoju harmoniju. Krasno vino ovod moran priznat da mi je ova kupaža po miri jerbo i ja osobno radin kupažui to Merlot - Vranac i to sa malin dilon Vranca. Uvik san bija pristalica kupaža a ova Dražanova je jedna o bojih.

I onda se otvara barrique sa Cabernet Sauvignon - Merlot 2008 uh, ovo mi je ipak malo previše, ma Dražan je furba, ostavija je ovu lipotu za kraj i neka je, mene prvi gucaj podsječa na intimnu večeru sa jedno pet šest dama tipa Coco Chanel u društvu sa par mladih žigola dok in je spiza samo taka a ta kupaža daje večeri posebni timbar. Ma to mi je ka prvo palo na pamet i nisan falija ovo je poradi čega se isplatilo doć ovod.

Nakon razgledavanja vinograda smo se vratili gori di je dnevni boravak od familije Krolo. Karolina nas je dočekala sa pijadelon delicija a i vina je bilo napritek. Uz ugodni razgovor mi je Dražan reka da nikoliko kilometri od vinarije Krolo podiže novi vinograd, sad je periodu papirologije, ispitivanja i priprema tla i ostali stvari. Ovi če vinograd bit veći i na malo drugovačijon klimatskoj poziciji. Obeča mi je da če me pozvat kad bude sadnja prvi trsa rado bi se vratija jerbo su mi dragi ovaki poduzetnici koji viruju u se i to dokazuju sa svojin kvalitetnin proizvodima.

Fala van divojke bija je prekrasan dan a Dražanu želin da bude još boji i jači...jerbo nan taki vinari tribaju.
















































Post je objavljen 23.06.2012. u 09:59 sati.