Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hladnio

Marketing





Moja soba ima dva prozora. Kasno navečer, kad je vruće i kad su oba otvorena i kad sam malo umorna, ali ipak ne mogu zaspati ni nakon što sam posložila stvari na radnom stolu i sklonila odjeću sa stolca, kroz onaj prozor s dvorišne strane gledam naša tri velika oraha. Jako su veliki i djeluju udaljenije nego što jesu. Sve je tamnozeleno i tamnoplavo. Čuju se cvrčci i autoput.


Postoji kuća u Cvjetnom naselju pored koje ponekad prolazim. Ima neobičnu kuhinju spojenu s balkonom i veliki stakleni zid. Jednom sam vidjela dvoje ljudi kako doručkuju. Dvorište je puno malo obraslog zelenila. S druge strane je prozor u dnevni boravak, to znam jer se vidi televizor. Kad prolazim, pogledam u taj prozor i razmišljam kako je tamo sigurno lijepo živjeti. Zapravo zamišljam i montiram sebe, lijepim se u različite prostore i zamišljam kako doručkujemo. Ima i jedan stan na Savskoj s velikim prozorima, sigurna sam da je s druge strane fotelja i šalica neskafea. Tamo kod nasipa na praznom polju na kojem je deda posadio orahe, još su mali, mogu zamisliti ogradu i čemprese i terasu za tanjuriće s kroasanima i marmeladu.


Ove godine vidjela sam dvije žabe i samo jednu krijesnicu. Našla sam dvije djetelice s četiri lista i nekoliko sam puta kolutala očima u autobusu.
Ručni sat kasni, moram ga odnijeti uraru.





Post je objavljen 21.06.2012. u 01:14 sati.