Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidradenitissuppurativa

Marketing

HOĆU ZNATI, ŽELIM ZNATI

Približava se dan kad ću opet morati dokazivati svoju invalidnost. Neka, nemam ništa protiv iako je postalo pakleno vruće, a zakazani termini budu obično u one "zlatne" sate, oko dva poslijepodne. Konkretno, morao bih ići na komisiju koja odlučuje o tome hoće li mi nastaviti isplaćivati socijalnu pomoć koja je dosada iznosila petsto kuna. Inače sam u invalidskoj mirovini koja iznosi 1.226 kuna.
Naravno da mi tih 500 kuna mnogo znači, ali mislim se mogu li još napraviti nešto za sebe po tom pitanju? Nisam ni gramziv ni pohlepan, ali neobično volim lubenicu koja će mi biti preskupa, čak i ona iz Metkovića. U biti, novac i nije najbitnija stvar. Volio bih da se hidradenitis suppurativa definira i određeno klasificira kao bolest i kao određeni stupanj invalidnosti. Pišem ovo kao jedinka koju je zatekao najgori stadij ove bolesti i odgovorno mislim i želim neka svatko onaj tko ima HS u početnom stadiju nikada ne dođe u moju poziciju. A zašto bi i došao, jer veliki dio ljudi i ostanu u tom početnom stadiju do kraja života.

U svoju sam mirovinu ušao glatko. Donio sam komisiji svoju dokumentaciju, pokazao im rane i to je to!! Dobio jesam neki stupanj invalidnosti za koji znam da mi je zazvučao opskurno, ali na moja brojna pitanja upućena toj komisiji nisam dobio nikakav odgovor! Pitanja su bila vezana za perspektivu mojeg HS-a i svega onog što on donosi, mogu li ostvariti neka druga prava, mogu li se žaliti na rješenje i slično. Ništa!! Unatoč ozbiljnosti situacije, nasmijavala me je glavna u komisiji koja je pušila cigarete, jednu za drugom, i uz to imala onu tajfun trajnu frizuru.
Isto tako sam ostvario i tih 500 kuna. U načelu, gdje god sam došao, samo su lupali pečate i odobravali sve vidjevši moj slučaj i moju stražnjicu. Ali nigdje i nikako nisam dobivao odgovore na svoja pitanja.
Znam da moju državu ozbiljno ugrožava tzv. socijala. To su ogromni novci, ali nisam ja kriv za sve nepravde i nered u sustavu. O korupciji ne moram ni govoriti.
Ovoj vladi predstoji teška borba sve to dovesti u red i od sveg srca i želim neka uspiju u tome. Osobno znam bezbroj slučajeva zloporabe socijalne skrbi i naravno da me to boli. Ne vrištim radi sebe nego zbog onih koji su u dosta težoj situaciji od mene i koji su ostali uskraćeni, marginalizirani. Ma, neka meni i ukinu tih 500 kuna, samo neka bude pravde.
Znam da je tih 500 kuna plafon kad je riječ o mojem slučaju, ali što je s beneficijama na koje imam pravo, a ne znam za to? Čitam, pratim na internetu koliko mogu i znam, i pokušavam dokučiti gdje sam i što mogu. Prije neki dan sam sreo dvoje poznanika, tj. bračni par koji primaju cca 4.000 kuna "socijale", na ovaj ili onaj način. Nota bene, država im plaća neke račune, preuredili su kompletan stan, itd. Na granici mogućeg!!P a bolje im je nego da su u Švedskoj. Čak su uspjeli dići i kredit za novi skuter. Ma, svi znamo neke takve i nadam se da će im netko stati na rep, pa ako sam i zloban, neka i jesam.
Divim se gospođi Anki Slošnjak, pravobraniteljici osoba s invaliditetom, i namjeravam njenom timu napisati pismo iako pretpostavljam da su pretrpani raznoraznim molbama i htijenjima.

Dragi moji, nadam se da prepoznajete moje nedoumice i težnje.Pomozite mi ako među vama ima netko tko iz prve ruke poznaje u pravne zavrzlame i slično!! Valja biti dalekovidan, misliti na sutra i ne predavati se. Ako medicina kaska u pronalaženju lijeka za nas, vrijedi upozoravati socijalne i slične ustanove s našim problemom. Nemamo uši kao Miki Maus i nemamo rog na čelu, imamo HS.
Šime mi kaže da mu je rekao Jure da je koncert Brucea Springsteena u Trstu bio odličan!! Bruce mi je baš za ovakvu temu, socijalan i bučan!!!
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 20.06.2012. u 11:07 sati.