Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

"Ali gdje se umnožio grijeh, mnogo više je obilovala milost."
Rimljanima 5,20



Kako bi se ti ponio da ti netko veli: "Ti si grešnik"? Mogao bi jednostavno reći: "Koje li drskosti!" ili: "Znam to; ali svatko je grešnik." Ovaj drugi odgovor bio bi sasvim istinit, jer ga potvrđuje Biblija.
Današnji redak iz Biblije upućen je onima koji osobno znaju da doista jesu grešnici. Ako znamo da smo u "dobrome društvu", naša savjest postaje neosjetljiva pa bismo mogli odgovoriti:!Što onda? Kakve veze to ima. Pa ne može Bog osuditi svakoga." Upravo to je mišljenje mnogih.
No ima onih kojima je srce prosvjetljeno svjetlom koje im je zasjalo putem Svetog Duha. Pred očima im je sva tegobna krivica njihova života, i svim srcem vape: "Jao meni, izgubljen sam!" Ima li koga tko mi može pomoći? Zar nema spasenja?
Pročitaj ponovno današnji redak: "Gdje se umnožio grijeh..." Nijedna posuda ne može držati ono što se prelijeva, i tako je s našom krivicom pred Bogom. Ali naš redak nastavlja s objašnjenjem da koliko god bilo naših grijeha, koliko god golemu planinu jada smo nagomilali na sebe, Božja milost ponuđena grešniku to nadilazi. Ona je veća od ikakve gomile krivice koju možemo zamisliti. Ona je izobilna.
Milost Božja pojavila se u Isusu Kristu, Sinu živoga Boga. Na križu Golgote On je sve uredio. Ta milost usađuje se svakome tko Njemu prizna svoje grijehe: ona znači vječno spasenje!

Post je objavljen 18.06.2012. u 13:00 sati.