Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gosponprofesor

Marketing

Čipiranje ljudi: riječki srednjoškolac smislio način

Svojedobno sam napisao tekst 'Praktično: čip umjesto osobne iskaznice', dovodeći ugrađivanje čipa u ljude u moguću vezu sa 'žigom Zvijeri' iz biblijske knjige 'Otkrivenje'. Jasno je da se iz same srži svoga bića protivim čipiranju ljudi.

No, prođe vrijeme, dođe rok, eto vraga skok na skok: čitam danas članak u 'Novom listu' o riječkom učeniku koji se dosjetio kako bi čipiranje ljudi riješilo niz praktičnih problema. Evo ulomka:

"Učenik Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Tomislav Ilić osvojio je nagradu 'Microsofta' za softver 'Digital Future' na zagrebačkoj 'Inovi Mladi', najvećoj hrvatskoj izložbi inovacija mladih, a ova riječka srednjoškolska ustanova dobila je posebnu nagradu kao najbolja škola gost iz Hrvatske. Najuspješniji je to dosadašnji nastup ove riječke srednje škole na izložbi 'Inova Mladih', a Ilić je za softver nastao pod mentorstvom profesorice Ružice Kamenjašević, osim novčane nagrade u iznosu od 2 000 kuna, zaradio i pohvale predstavnika Microsofta za svoje inovativno rješenje".

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Naravno da se dečki iz 'Microsofta' vesele, ali mi je potpuno nepojmljivo zadovoljstvo njegove mentorice, kolegice Kamenjašević. Naime, sad smo još uvijek koliko-toliko neovisni subjekti, a svakom tko razmisli oko deset sekundi jasno je da se s bilo kakvom slobodom nakon što ti spraše čip pod kožu možeš pozdraviti.

I dalje ne mogu vjerovati da se ovakvo što promovira, pa još i nagrađuje.

Post je objavljen 18.06.2012. u 12:17 sati.