Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mateo

Marketing

''Afera sisa''



Do sada smo se nagledali nogometnih evenata na pretek, vidjeli sve i svašta, navijali, ludovali, bili sretni, pa tužni, plakali, skakali, vrištali, pa smo sudcu jebali mater, pa je bio i peder, i prašumska životinja.Padali smo, lomili ruke i noge, igrali uz huligane, uz baklje, sa punim i sa praznim tribinama.
Sve to više nije fora.Sisa je hit.



Ne znam zašto pišem u jednini, čak četiri sise na Euru predstavljaju Hrvatsku, uzmemo li u obzir da žena ima dvije sise.

Prije neki dan , upalim tv i vidim dvije gospođe srednjih godina, malo ofucane i istrošene sa još uvijek friškim strijama po celulitnom trbuščiću, u dresovima kockaste teme, sa sisama do pupka, a na njima ruke nekog sretnog dobitnika koji ponosno pozira pred kamerom.. Izraz njegovog lica odgovarao je onome kad mališan dobije kinder jaje i čeprka prstićima tražeći igračku.

Potrudio sam se da shvatim o čemu se zapravo radi, iako trud nije bio nužan jer su gospođe preplavile sve masovne medije svojim atributima. Upalim tv vidim sise, upalim računalo, vidim sise, prelistam novine, i tu ih sretnem, ali se malo zadržim i pročitam text.

Naša su vrijedna njuškala nanjušila gospođu sa slike. Koja nije Ukrajinska prostitutka, Berlinska kurva, playboyeva zečica, ili porno glumica.

Ovoga puta sise pripadaju referentici u Ministarstvu kulture. Ironično ali izgleda istinito.
Kulturan čin zaposlenice u kulturi, da ili ne ? Pitam iz razloga što nailazim na opravdanja. Privatna stvar, možda i jest ali ne i za osobu ovakvog profila. Etika i moral, mačku o rep.

Često puta se zagubi ta smisao etičkih normi koje društvo propisuje. Sjećam se ne tako davnih natpisa u crnim kronikama o Hrvatima kao nogometnim huliganima, o kamenovanjima pedera i sličnim pričama necivilizacije koje bacaju ljagu na čitavu zemlju.Sada je to ''afera sisa'' o čemu će se vjerojatno pričati na sve četiri strane svijeta. Reklama za deset.

I dok su nam u ministarstvu obrazovanja neobrazovani, u financijama pljačkaši, u okolišu zagađivači, a u zdravstvu bolesnici, u kulturi je jedna teta nekulturna i ima velike sise.


Post je objavljen 15.06.2012. u 02:53 sati.