Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strumpf-usklicnik

Marketing

Norijada-Jao nama sada!



Ovo je pisano za forum od Buba Mare Komunjare, sa kojega sam kao forumaš izbačen, tobože radi trollanja. Ovo nije bio post koji je prelio čašu, ali da nije pridonio da me tamošnje komunjare zamrze, ne bi se kladio. Istina, slažem se, ima nešto provokacije i ironije u sebi, ali suština koje je napisana odražava moje mišljenje i moje unutrašnje stanje bića. Na tom forumu, malo koja je duša shvatila svrhu posta, te odlučih puknuti isti na blog, pa post bude imao više sreće, da blog ne stoji suviše sa starim postanim sadržajima:

Napisano u svibnju, 2011. godine:

„Užasnut sam, u našem glavnom gradu Zagrebu u utorak u Marijinom mjesecu, zbivali su se i izmjenjivali događaji, koje služi balavurdiji puštenoj s lanca, da pokažu što zaista znaju. Povorka zagrebačkih maturanata, bila je horda kojoj je puštena sablasna nepoćudna glazba iz zvučnika koja je u potpunosti promijenila sliku Grada, hvala Bogu, samo na jedan dan. U ritmu neke buke iz zvučnika koji se doslovno fizički tresu dok „svira“ ta glazba, mlađarija je poskakivala i puhala u one zviždaljke za nekoliko kuna stvarajući uz svu buku i dernjavu njihovih neartikuliranih glasova, još dodatni pritisak na živčani sustav svih poštenih građana koji ne žele i nisu zaslužili da ih uz svakodnevnu gradsku vrevu, zlostavljaju horde obučene u raznobojne majice sa primitivnim porukama na njima(mada se možda i našla koja pametna, kao ono pitanje: Si glup ili glasaš za SDP??), gdje te iste horde pucaju od veselja na kojem im još jedino može pozavidjeti sudionik one gej parade sramote, koji vrlo slično kao neki nezreli maturant pušta mozak na pašu, te pokazuje cijelom svijetu kako je sretan iako je ozbiljno bolestan.

Pitanje je koliko je droge potrošeno u utorak na zagrebačkim ulicama i trgovima, koliko je alkohol imalo vodopad niz grla nezrelih šmrkavih balavaca, koliko je nikotina ispunilo pluća tih žutokljunaca, koliko je kondoma unesrećilo bludničku, razvratnu i pohotnu dječurliju? Ah, koliko je tek brašna bačeno uludo po cesti, kao da nemamo gladne ljude u vječnoj nam Domovini? Hm, ta mlađarija nije nikakav zalog za budućnost Hrvatske, ona je ništa drugo, nego propast hrvatske nam Majke, slom naše budućnosti u bolje sutra, da oni su ona loša Hrvatska. Tko je kriv? Hm, pa svi oni koji nisu htjeli poslušati Crkvu kako se odgajaju djeca, jer ta djeca su dana nama na upravljanje, ali roditelji inficirani virusima modernizma(sada već postmodernizma), liberalizma i sličnih zlotvornih projekata tajnih središnjica moći(kako nekad, tako i danas), poslije sloma komunizma, koji je doslovno sam crknuo od sebe i završio tamo gdje mu je i mjesto(na smetlištu povijesti), nisu ništa u stanju odgojiti, nego ovo što imamo. Uz sve gore navedeno, možemo reći da su se maturanti počeli i međusobno klati, eto do čega dovodi slušanje glazbe, poput Zabranjenog pušenja i one njihove pjesme o KP domu Zenica, čakiji i sličnim balkanizmima.

Netko voli nazivati grad Zagreb, nepokorenim gradom, ali koliko se imalo za vidjeti to baš ne drži vodu. Zato što se čak i gradonačelnik pridružio maturantima, koji su kao virusna infekcija napali mirnoću i kulturu gradskog života sa svojim divljačkim pohodima, gdje brašno leti u zrak kao da pada snijeg, a nije katolički Božić. Tko je birao tog Milana, pa birači SDP dok još u toj partiji nije bilo bračnih problema između same stranke i tog famoznog Bandića, jer da je bila na vlasti u Gradu jedna ozbiljna politička opcija na vlasti koja brine o javnom ćudoređu, ne bi dopustila stihiju koju proizvodi mlada masa ljudi kojima ne treba još davati mrkvu kao pogonsko gorivo, nego im treba po zaslugama dodijeliti odgovarajuću količinu batinanja, što im uvelike nedostaje u njihovom odrastanju kao pravih zrelih ličnosti. Zar se nije moglo organizirati prikupljanje brašna, kao što radi Caritas, te održati velika misa(ili bdijenje) na zagrebačkom glavnom trgu(ne nije to Trg republike, nego Trg bana J. Jelačića!!!), kao dobra proba prije dolaska Svetoga Oca, Kristovog namjesnika na Zemlji???? Zar su baš morali slušati onu glazbu koja potiče drogiranje i nekontrolirano seksualno općenje? Da nemamo Thomspona i Škoru, te tamburaše, ne bih ništa rekao, ali kada je sve već tu čemu to ne koristi kada je dobro??
Srećom, uvijek Bog se pobrine da imamo pravih svjedoka istinskog smisla proslave završetka srednjoškolskog obrazovanja. Trebate vidjeti kako samo sjemeništarci slave svoju „norijadu“...pa to je milina gledati, kao vojska idu jedan iza drugoga pjevajući pjesme koje slave vječnog nam Gospodina, nema tu galame, klokanovskog poskakivanja, nema ni trunke alkohola u njima, nema pobuđenih seksualnih strasti, nego mirno i dostojanstveno uz svetu Misu, slavljenje početka zrelosti života, uz neku jednostavnu zakusku.


Što će biti noćas, sa ovim podivljalim i poludjelim maturantima? Neka im Gospodin Bog bude na pomoći i njihovim roditeljima, koji bi se mogli za negdje devet mjeseci „jako razveseliti“ novoj prinovi u obitelji.

Da, zaključno sam još dužan reći, kako sam ja proveo svoju norijadu? Jako dobro koje ide prema odličnome kada se sjetim tih vremena. Naime, ja sam se na dan norijade sakrio da ne bih postao žrtva napada onih kolega koje ne bih razumjeli moje ophođenje sa stvarnošću, te sam na tajnom mjestu učio za daljnje školovanje, jer svaki dan u životu valja iskoristiti, za pametne stvari, kao što je na primjer učenje.“


Post je objavljen 30.05.2012. u 18:39 sati.