Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

Udruga ŠTIT poziva građane da ne nasjedaju na laka obećanja


Janez Tobias (53), iz Varaždina je bjegunac s međunarodne tjeralice, počinitelj stotinjak kaznenih djela koji je na varaždinskom sudu pravomoćno osuđen na 66 mjeseci zatvora jer je prevario više od 1500 štediša Štedno-kreditne zadruge Cekin te ih "olakšao" za oko 100 milijuna kuna, i dalje slobodno prelazi državnu granicu, navodno šeće Varaždinom i neometano uživa u bogatstvu i obiteljskom imanju. To tvrdi velika većina Varaždinaca, a posebno Tobiasove žrtve. No, u policiji kažu da su njihovi djelatnici ustanovili; da je vozilo koristio Tobiasov sin Uroš (29), a ne bjegunac.

Njegova partnerica u zločinu, bivša direktorica ŠKZ-a Cekin Jelica Jovičić-Štefić, također je osuđena na višegodišnju zatvorsku kaznu. No, ona je umrla u požeškom zatvoru.

- Sredinom 90-ih Cekin nas je bombardirao reklamama. Kada je zadruga propala, Tobias je počeo preuređivati kuću i kupovati aute. Sve to na kraju je prepisao na suprugu. Ljudi su u Cekin ulagali ušteđevinu, prodavali su vikendice i zemlju kako bi položili novac u nešto sigurno, a kad ono "ćorak" - rekla je pokradena Vesna Kovačić, ujedno i predsjednica varaždinskog društva Potrošač.
--------------------------------------------------------
Slovenac: Nino Bevc je oslobođen optužbi da je bez radne i poslovne dozvole radio u Hrvatskoj, i obavljao razne poslove s ozloglašenim tvrtkama za izdavanje i otplatu kredita. U hitnom postupku provedenom pred dežurnim prekršajnim sucem u Rijeci, zaključeno je da tužitelji nisu uspjeli dokazati da je Bevc zaista radio mutne poslove na području Hrvatske.

Iako, gledajući sa strane može biti jasno da se Bevc nije sastao s jadnom i prevarenom ženom samo zato da bi popili kavu, kao što je on tvrdio, nije bilo dovoljno dokaza da ga se osudi. Može to biti i zato što je cijela igra oko lihvarskih kredita dobro zamišljena i pravno pokrivena zakonskim i drugim rupama te što je zbog hitnoće postupka bilo premalo prostora za prikupljanje dokaza i pronalaženje svjedoka.

Na kraju se na sudu nije pojavila važna svjedokinja, a iskazi drugih svjedoka su u presudnim pojedinostima oko najvažnijih dokumenata bili kontradiktorni. Među ostalim, ključno je bilo i to što nije utvrđeno da je Bevc zaista nosio i nudio ugovore vezane uz kredite i stanove i prezentirao ih sudionicima.
-------------------------------------------------------------------


Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com
------------------------------------------



Post je objavljen 29.05.2012. u 09:50 sati.