Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdvirje

Marketing

Polaznici dječjeg vrtića „Zrno“ Virje posjetili vatrogasce

Svibanj je mjesec zaštite od požara, a i vrijeme kada vatrogasci osobito mnogo pozornosti posvećuju radu na prevenciji i edukaciji djece, mladih i odraslih u zaštiti od požara, te pravilnom postupanju u slučaju nastanka požara. Ni obilna kiša nije spriječila polaznike dječjeg vrtića „Zrno“ Virje da daana 22.05.2012g. posjete prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virje te se upoznaju sa njegovim radom i djelovanjem.


Iako udaljeni tek nekoliko metara imali smo privilegiju voziti se vatrogasnim minibusom što je samo povećalo uzbuđenje vrtićaraca.U DVD-u nas je dočekao zapovjednik Saša Gregar koji je kroz vrlo zanimljivu video prezentaciju objasnio djeci kako odgovornim ponašanjem spriječiti nastanak požara, kao i kako se ponašati ako do požara ipak dođe. Upoznao je djecu i s ostalim aktivnostima kojima se bave vatrogasci, kao što je pomoć unesrećenima u prometnim nesrećama, pomoć ljudima kod prirodnih katastrofa, kao i pružanje pomoći u svakodnevnim aktivnostima.


Zapovjednik je djeci pokazao dosta vatrogasne opreme od koje je najviše zanimanja izazvalo kemisko odijelo koje štiti od otrovnih plinova, a izgledom je podsjetilo na astronautsko odijelo. Djeca su saznala da osim odraslih vatrogasaca, što profesionalnih, što dobrovoljaca, vatrogasno društvo čine i djeca i mladi, što je izazvalo velik interes. Djeca u DVD-u su raspoređena u natjecateljske ekipe, odjeljenja, prema svom uzrastu i kontinuirano vrlo uspješno sudjeluju na raznim vatrogasnim natjecanjima širom Hrvatske. Osvajaju brojne pehare, a to je bila dovoljna motivacija da i djeca iz vrtića izraze želju za pridružiti se mladim vatrogascima. Druženje smo završili uz grickalice i slatkiše.

Odgajateljica: Ana Ščapec

Post je objavljen 27.05.2012. u 23:07 sati.