Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskaosa

Marketing

Sviraj anđelu

Ususret Zaz, 3. lipnja u Zg- " Ponudite mi Ajfelov toranj, znam što ću s njim..."
Promociji romana Punomasni anđeo F. Nagulova 25. svibnja u Zg- " Sviraj anđelu.."

Ne postoji književnost koja nije hard- core i zato je feminizam ravnopravna rabota. Zato me nemojte pitati zašto počinjem u ženskom licu i zašto će ovaj roman trajati toliko dugo koliko traje jedan vikend i jedan post. Tako se mogu gledati u svoju ljepotu dok svi ne umrete i ne nadživim svoje zrcalo. Moje ime je Audience i želim sve ono što je posve svejedno onima koji žele sve. Možda ću dobiti na lutriji, možda sutra ne razmišljati o svoti koju sam osvojila.. Kuhati, rađati, kuhati, rađati, seks i sve što žele svi kojima je sporedno kojim redoslijedom i da li postoji red aktivnosti ili aktivnost sama. Kod seksa je to doduše sasvim prirodan tijek istovjetan s pisanjem, samo pisanje se mora i pisati se mora u suprotnom svim aktivnostima. Shvatiti tako prizemne stvari u 32- oj je sramotno. Sramotnije nego seks. Ali vjerujte, dobrotu, ljubav, milosrđe možeš odglumiti, inteligenciju ne.
Zašto će ovaj post koji nije roman i roman koji nije svoj početak biti naveden kao recenzija jednog romana ne znam. Ne znam u toj mjeri u kojoj znam da je biti opjevan među pjesnicima veće iskustvo od života samog. A znam da je pseudonim koji se miješa s okusom autora veći nektar inteligenciji od spoznaje i da je suma kojom autor mjeri seksualno iskustvo. Drugog objašnjenja, a ni drugih izlaza ne vidim.
Negdje sam vas već okusila i ne pitajte gdje. Vjerovatno ste svi isti kako tvrde sve žene, a zašto ja osjetim razliku stvar je čiste umješnosti pisanja, nipošto iskustva. Ipak, lijepa žena i lijepa riječ zvuče mnogo ubojitije nego književnost sama. Ili autori. Ili seks. Ili ovaj vikend u kojem roman nije epilog dok žensko lice traži svoj pseudonim pred tobom.
Jer Zaz je Francuskinja i njena svirka prolazi i na ulici.

Post je objavljen 25.05.2012. u 21:05 sati.